Na zo'n pot is zelfs een kantinedienst draaien leuk
Na zo'n pot is zelfs een kantinedienst draaien leuk Foto: Eigen
COLUMN

Offerse Voetbalkwats - Ambitionz Az A Chriz

Algemeen Column Ingezonden Sport

Het is een lugubere verschijning op sportpark De Alverman; in het fletse licht van de grauwe ochtend lopen er een vijftiental volledig in zwart gehulde figuren over het terrein. Voorbijgangers zijn nerveus. Heeft een sekte zichzelf een nieuwe thuishaven toegeëigend? Nee, nog niet...

Nee, het zijn de jongens van Emmeshaa (Haarecee is helaas verleden tijd).Het heeft even mogen duren (twee maanden, om ongeveer precies te zijn), maar we hebben ze dan eindelijk in ontvangst mogen nemen: onze zwarte tenues zijn binnen!

Qua maten zijn de inkopen ambitieus geweest - het is maar goed dat zwart af kleedt... - maar het resultaat mag er wezen. Zelfs de bezoekers uit Vierlingsbeek hebben er een complimentje voor over.

Door naar de wedstrijd: de aanvoerder is er weer bij! Daan staat - lekker strak in het nieuwe shirtje - aan de aftrap.

Zoals wel vaker dit seizoen, beginnen we sterk. Dit overwicht zetten we om in een paar grote kansen, maar, zoals ook wel vaker, gaan deze er allemaal nèt niet in. Met name de doelman van Volharding doet de naam van de club eer aan door een aantal puike reddingen te verrichten en daarmee de brilstand op het scorebord te houden.

Maar onze linksbacks zijn de laaste tijd bedrijvig. Waar dat vorige week Mika was, is het vandaag Kay die het op zijn heupen heeft. Mooie timing, met de Beckham-docu die laatst uit is gekomen. Bend it like Beckham? Eerder Krul ‘m als Kay, want met een perfect afgemeten voorzet bezorgd hij Siem de 1-0 op het voorhoofd. Daar blijft het trouwens ook bij in de eerste drie kwartier.

Met dit doelpunt is Siem zo gelukkig, dat hij in de kleedkamer een klein vreugde-scheetje laat. Een minuut later is de kleedkamer leeg.

De tweede helft begint en tegen alle verwachtingen in, zijn wij het zelf die als eerste het net vinden en op een welverdiende 2-0 voorsprong komen. Kay heeft de krulspelden nog niet uit gedaan want ditmaal is het BB7 die de bal op de knar krijgt en deze precies in de winkelhaak stuut.

Ondertussen is het zachtjes gaan regenen. Naast wat motregen, valt er ook een doelpunt uit de lucht. Niels vindt zichzelf namelijk in een zee van ruimte, nadat hij een bal heeft onderschept en gaat aan de wandel. Deze wandeltocht leidt hem tot in de vijandelijke zestien, waar hij een schitterende solo bekroond met een doelpunt.

De negentigste minuut. 3-0. Houden we dan eigenlijk een keer de lakens schoon? Natuurlijk niet. De Geest van Wulles waart nog steeds rond en neemt deze week bezit van de benen van Niels, die van het scoren geen genoeg krijgt en ook de eigen doelman verschalkt. Overigens kon hij er weinig aan doen.

Als onze sluitpost op het eind achterin begint te stunten, lijkt het nog even spannend te worden. Maar als Jari de bal in een één op één via de schenen van de Volharding-keeper bij Siem krijgt, verschijnt met 4-1 de eindstand op het scorebord.

Een walk in the park? Daar was het veld te zompig voor. Walk in the swamp, dan. Vier uit vier en soeverein aan kop.

Er is sprake van lichte verhoging in het voetbal-Mekka van Noord-Limburg. Misschien dat het aanvangen van het griepseizoen de aanleiding is, maar de doorgewinterde populatie van Afferden weet wel beter...

Mart

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT