Afbeelding
Foto: Dierenambulance

Nieuwe Dierenambulance voor Limburg Noord

Algemeen 112 Maatschappelijke discussie

De gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas en Bergen gaan per 1 mei aanstaande de samenwerking aan met Dierenopvangcentrum Ravenstein en Dierenopvang Maasland in Oss. De komende tien jaar gaan deze twee organisaties de opvang van zwerfdieren samen verzorgen. Eind 2024 zal ook de gemeente Peel en Maas aansluiten. Eerder werden zwerfdieren opgevangen in Smakterheide.

Onder de naam Dierenambulance Limburg-Noord is er een website waarop alle informatie te vinden is over de opvang van zwerfdieren en de inzet van de dierenambulance in de regio Limburg Noord. Ook de opvang van in het wild levende dieren is geregeld. Zo is er 24/7 dierennoodhulp bereikbaar via de alarmcentrale 085 - 273 8899. Een dierenambulance die gestationeerd wordt bij de Healthoeve dierenkliniek in Swolgen zal het gebied voorzien van vervoer en noodhulp. De dierenambulance kan ook ingezet worden voor taxiritten of om uw overleden huisdieren te vervoeren naar een huisdierencrematorium.

De organisatie zoekt ook nog vrijwilligers voor deze regio, kijk snel op de website voor meer informatie: www.dierenambulancelimburgnoord.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT