Volharding wint van Stormvogels’28

Archiefbericht

De eerste tien minuten was het aftasten aan beide kanten. Kansen waren er in die periodeook niet te noteren. Hierna kreeg Stormvogels het betere van het spel. Eenvanuit de achterhoede opgezette aanvalop links werd door Kalid Hlimi op Thomas Creemers gespeeld. Deze passeerde met een mooie beweging zijndirecte tegenstander en schoot hard op doel. Zijn schot werd echter door eenVolharding verdediger geblokt en verwerkt tot corner. Hieruit kopte Harrie Gommans rakelings over. Even later was Thomas de Volharding verdedigers weer de baas en trof met een hard schot de lat. Waar het talrijke publiek dacht dat Stormvogels op voorsprong zou komen was het Volharding dat op voorsprong kwam. Na een scrimmage voor het Stormvogels doelkwam de bal plots voor de voeten van Pepijn van Geenen die door een mêlee van spelers doel trof. Hierna was Stormvogels wat van slag en werd het weer een gelijkopgaande wedstrijd met voor beide ploegen nog ‘n mogelijkheid om het doel te treffen. De tweede helft begon erg rommelig, beide ploegen leden veelvuldig balverlies en het tempo van de eerste helft was er helemaal uit. Volharding hoefde niet zo nodigen wachtte op fouten van Stormvogels of op de counter om toe te kunnen slaan.Stormvogels kon in deze fase geen vuist maken, mede door toedoen van de goedspelende centrale verdedigers van Volharding. In de 63e minuut viel pas het eerste noemenswaardige te vermelden, een hardschot van Harrie Gommans gaat net over het Volharding doel. Trainer Sjaak Erps probeerde met een extra aanvaller wat meer druk op de Volharding achterhoede te zetten. Dit resulteerde bijna meteen in een doelpunt van invaller Ingo Custers die zich goed vrijliep en met een goed schot de Volharding keeper tot het uiterste dwong. Doordat Stormvogels steeds verder naar voren voetbalde ontstonden er aan de andere kant kansen. Zo kwam Tim Brouwer twee keer vrij voor het doel maar wist hieruit niet te scoren, mede door een redding op de doellijn van Bram Huberts nadat keeper Jeffrey Koch al was gepasseerd. Vier minuten voor het eindsignaal komt Stormvogels op een verdiende gelijkmaker. Na een pass vanuit het middelveld komt Thomas Creemers aan de bal. Nadat hij 2 tegenstanders is gepasseerd haalt hij hard uit en gaf keeper Albers het nakijken. In blessuretijd komt Volharding weer op voorsprong. Een steekbal op, een op het randje van buitenspel staande Volharding aanvaller, wordt goed meegenomen waardoor hij een vrije doortocht heeft op de Stormvogels doelman. Deze komt goed uit, maar raakt de aanvaller bij diens passeerbeweging. De scheidsrechter kan niets anders dan een penalty geven en straft de keeper onnodig hard met een rode kaart. Mark Blenkers laat zich deze kans niet ontnemen en scoorde de 2-1 voor Volharding. De fut was er bij Stormvogels helemaal uit waardoor Volharding via Roel Gerrits nog een derde doelpunt kon maken. Eindstand 3-1. Volgende week speelt Stormvogels een thuiswedstrijd tegen SVC 2000 uit Roermond. Bron: Maasduinennieuws.nl