Sterk Marvilde wint van Stormvogels'28

Marvilde uit Veldhoven heeft met goed combinatievoetbal Stormvogels'28 uit Siebengewald verslagen. Marvilde speelde met veel bewegende spelers die elkaar bijna blindelings wisten te vinden. Het eerste kwartier van de wedstrijd had Stormvogels hier geen antwoord op en wist doelman Jeffrey Koch Stormvogels twee keer van een nederlaag te redden. Na ruim 15 minuten komt Stormvogels onder de druk van Marvilde uit. Met mooi opgezette aanvallen kwamen Thomas Creemers en Kevin Peters in goede schietposities. De schoten gingen echter net over. Stormvogels was in deze fase de bovenliggende partij, de goal viel echter aan de andere kant. Na een snelle uitval van Marvilde kregen ze een corner die kort werd genomen op Erwin Isbouts. Deze zag laatste man, aanvoerder Stijn Louwers, bij de tweede paal inkomen en legde de bal panklaar bij hem op het hoofd. Met een mooie kopbal werd de 1-0 gescoord. Stormvogels liet zich door deze tegengoal niet van de wijs brengen en zocht veelvuldig de aanval. Zo was Lloyd Kooiman dicht bij de gelijkmaker na een mooie een-twee met Ingo Custers. In plaats van de gelijkmaker komt Stormvogels net voor rust op een grotere achterstand. Na een snelle uitval op links plaats Erwin Isbouts de bal weer precies op het hoofd van een bij de tweede paal inkomende speler van Marvilde. Ditmaal was het Gijs Kiebert die zich deze kans niet liet ontnemen en de 2-0 scoorde. Na rust een energiek op de aanval spelend Stormvogels op jacht naar de aansluittreffer. Marvilde profiteerde bijna van deze speelwijze middels een snelle uitval. Met een goede redding houdt de Stormvogels-keeper de mannen van trainer Sjaak Erps in de wedstrijd. Stormvogels bleef de aanval zoeken, maar de voorwaartsen werden niet in goede scoringsposities gebracht en afstandsschoten misten doel. Lloyd Kooiman was in deze fase nog het dichtst bij een doelpunt. In de 59e minuut schoot hij, na een mooie aanval over links, tegen de lat van het Marvilde-doel. Kort hierna scoorde Marvilde weer met een kopgoal en werd het 3-0 door Gijs Kiebert. Stormvogels was mentaal 'gebroken' en de concentratie liet na. De doelpunten van Marvilde invallers Ties Bazelmans en Dave Hermans waren dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Volgende week speelt Stormvogels een thuiswedstrijd tegen Venlosche Boys. Bron: Gezien.nl