Montagnards pas laat op winst

In de thuiswedstrijd tegen Sporting ST was Montagnards weliswaar de betere ploeg maar het duurde tot het einde van de wedstrijd voordat dit in doelpunten uitgedrukt werd. De Bergenaren grepen meten vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Sporting St daarentegen zakte erg ver in om te proberen met de counter gevaarlijk te worden. En dat leverde Sporting het eerste resultaat op. In eerste instantie leek het gevaar geweken voor Montagnards, maar door verkeerd wegwerken van de bal kreeg Lars Theeuwen van Sporting nogmaals de kans om de score te openen. Deze faalde hierin niet en na 12 minuten keek Montagnardss tegen een 0-1 achterstand aan. Ondanks veel balbezit en de druk op het doel van Sporting doelman Willems creëerde Montagnards te weinig kansen. Erg dicht bij een doelpunt was de weer fitte Bart van Mil. Zijn vrije trap van ongeveer 30 meter ging snoeihard op de paal. Toch kwam Montagnards voor rust op gelijke hoogte. Een diepe bal op Dick Kleeven, die op zijn beurt het leer meegeeft aan Jens Jennissen, haalt vanaf een meter of 25 verwoestend uit en de bal verdwijnt, buiten bereik van de doelman, in de kruising, 1-1. Op slag van rust krijgt Montagnards nog twee kleine mogelijkheden. Uit een scrimmage, na een corner, schiet Bob Kleeven al vallend de bal over het Sportingdoel. En het afstandsschot van Dick Kleeven gaat net naast het doel. In de tweede helft is de druk op de Sporting-defensie niet meer zo groot maar Montagnards is niet bij machte om een bres te slaan in de hechte defensie van de mannen uit Swolgen en Tienray. De eerste echte opwinding was een handsbal in het strafschopgebied van Sporting, maar de goed leidende scheidsrechter zag hier geen penalty in. Naarmate de tweede helft vorderde kroop Sporting regelmatig weer uit zijn schulp en Montagnards had geluk dat het afstandsschot van Bob v.d. Klij net voorlangs het doel verdween. Montagnards moest en ging risico's nemen. Met meer spelers voorin als achterin werd de laatste minuten een pompen of verzuipen tactiek gevoerd. En deze moed werd beloond in de 89e minuut. Een hoge voorzet in de Sporting-doelmond kon door keeper Willems nog wel gepareerd, maar niet weggewerkt worden. Teun Jacobs was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te koppen, 2-1. Daarna was de ban van Sporting gebroken. In blessuretijd vergrootte Montagnards de voorsprong naar twee doelpunten. Dick Kleeven draaide zich goed vrij en legde de bal af op, de inmiddels ingevallen, Bart Buddiger. Deze schoof de bal beheerst voorbij de keeper in het doel, 3-1. Bron: Gezien.nl