Spes wacht nog op eerste punten...

Archiefbericht

Spes speelde vandaag de Limburgse derby tegen Swift uit Velden. Bij de huidige stand van zaken in de competitie de nummer laatst tegen de nummer 1.  Spes heeft tot op heden geen punten weten te pakken waardoor de druk langzaam toch hoger wordt. Spes kwam goed uit de startblokken door geconcentreerd te verdedigen en gevarieerd te spelen. Toch was het Swift die het initiatief naar zich toe trok door efficiënter om te gaan met de kansen. Van 2-2 trok Swift door naar 2-6. Spes wist zich enigszins te herpakken en kwam terug tot 6-8. In de laatste 5 minuten stond het vizier van beide teams op scherp. Swift wist  2x van grote afstand te scoren.  Ook Spes deed dat 1x. Ruststand 6-10.In de 2e helft trok Swift de lijn door. Door efficiënt om te gaan met de geboden kansen liep Swift uit naar 10-18. Het schot liep goed bij Swift. Spes had heel veel kansen nodig om te scoren, maar bleven wel knokken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 12-20 voor Swift.Spes staat laatste met 0 punten. Een stijgende lijn is goed waarneembaar. Het spel wordt gevarieerder, de verdediging staat steeds beter. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, hebben we een strijdlustig Spes gezien, die voldoende kansen wist te creeeren. De afronding laat nog te wensen over.Voor Spes scoorden Michelle Smulders 4, Yara Koster 3, Femke Wijnhoven en Jessie Janssen 2 en Brechje Derks 1. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd uit tegen Altior op het programma. Altior is een directe concurrent voor beide teams om de strijd in onderste regionen van de competitie.
Bron: Spes wacht nog op eerste punten...