Milsbeek wint opnieuw

Ook in de 10e wedstrijd bleef Milsbeek ongeslagen na de 3-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Heijen. Op een goed bespeelbare grasmat  was het breekpunt in de overigens matige en sportieve wedstrijd  een zeer discutabele rode kaart en strafschop in de 25e minuut. Heijen speler Gijs Basten maakte een sliding in zijn  eigen strafschopgebied en tot verbazing van vele toeschouwers wees de scheidsrechter naar de penaltystip en toonde de rode kaart. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Ali Gencaliogu. Milsbeek was vanaf het beginsignaal de iets betere ploeg maar enkele kansen konden niet verzilverd worden. MIlsbeek had pech dat uit twee  identiek genomen corners in de 10 en 11 minuut niet gescoord werd. Milsbeek had veruit het meeste balbezit. Uit dit vele balbezit was met name de doelpuntenmaker een plaag voor de Heijen verdediging maar de andere spitsen van Milsbeek waren niet scherp genoeg om al voor de rust de voorsprong te verdubbelen. Heijen kon hier slechts één schot op doel van Milsbeek tegenover stellen. Tot aan die voor Heijen fatale 25e minuut speelde die ploeg verdedigend goed georganiseerd maar aanvallend werd er veel te weinig gevaar gesticht. De enigste kans was vlak voor rust toen het tiental middels een snelle uitbraak Tymo Zeelen in stelling bracht maar in de 1 tegen 1 situatie was doelman van de Greft de sterkste. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Het tiental van Heijen verzette zich prima en zeker de uitstekende doelman van den Burg(neef van de doelman van Milsbeek) moest al zijn kunnen tonen om meer doelpunten te voorkomen. Maar ook  hij was in de 55e minuut kansloos op een mooie stiftbal van Acheraf Mabtoul die een foutieve pass van Heijen speler Jan Pouwels keurig afstrafte. Na een tweede gele kaart in de70e minuut voor Heijen speler Thijs Kusters was Milsbeek niet bij machte om met twee spelers meer een grote zege te behalen. Er werd volop gecombineerd maar met de geboden ruimte en de kansen werd veel te slordig mee omgegaan.  Met nogmaals een aantal prima reddingen van doelman van den Burg leek de 2-0 de einduitslag te worden. Toch viel de 3e treffer in de 86e minuut. Bram Weijers scoorde uit een afgeslagen corner met een onhoudbaar schot de derde treffer.  Door deze zege blijft Milsbeek koploper en na de speelvrije zondag 22 november gaat de ploeg op 29 november op bezoek in Wanroij tegen de nummer twee van de ranglijst Constantia.
Bron: Milsbeek wint opnieuw