Ga veilig op reis maar tref voorzorgsmaatregelen
Ga veilig op reis maar tref voorzorgsmaatregelen Foto: Waak voor inbraak

Waak voor inbraak

Algemeen 112

De vakantieperiode is weer begonnen. Vanuit het kabinet is groen licht gegeven om op vakantie te gaan, zowel in Nederland als in het buitenland naar veilig verklaarde gebieden, of gewoon een dagje weg. Helaas is dit ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Help mee het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen? 

Dagje weg? Deur op slot!
Mooi weer betekent vaak ook openstaande ramen en deuren. Een insluiper kan zonder in te breken dewoning binnenkomen en er binnen enkele minuten met de spullen vandoor gaan. Doe  deuren en ramen op slot; ook al gaat je maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Op vakantie? Licht familie of de buren in
Vertel uw familie of vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel de buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit de woning terwijl je er niet bent) direct de politie bellen via 112, het nummer voor spoed. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Meer informatie
Kijk voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en voor preventietips op de website www.politiekeurmerk.nl of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak. Op politie.nl vind je aanvullende informatie en tips.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT