Hens Borkent (links) overhandigt het eerste boek aan Karel Janssen 'de Sikkeneur'
Hens Borkent (links) overhandigt het eerste boek aan Karel Janssen 'de Sikkeneur' Foto: Frans Thonen

Presentatie laatste deel Historisch Siebengewald

Algemeen

Siebengewald | Het derde en laatste deel in de boekenreeks ‘Historisch Siebengewald Huizen en bewoners vóór 1950’ is sinds zaterdag 26 september beschikbaar. Hierin beschrijft de Werkgroep Siebengewalds Archief de huizen en bewoners van De Hei of Groote Horst. (Door Frans Thonen)

De uitreiking van het eerste exemplaar vond heel toepasselijk plaats in café ‘De Heidebloem’ op ‘de Hei’ aan de Gochsedijk in Siebengewald. Van die hei is daar nauwelijks nog iets te zien maar dat was vroeger wel anders.

In 2014 kwam de werkgroep voor het eerst bijeen en besprak het idee om een boek samen te stellen over de geschiedenis van Siebengewald. Na rijp beraad werd gekozen voor de titel van het boek. Snel werd duidelijk dat één enkel boek uit wellicht meer dan duizend pagina’s zou gaan bestaan. Toen is besloten om het in drie delen uit te geven. Het werden ‘Het Dorp’ (deel 1 in 2018), ‘Noordwest’ (deel 2 in 2019) en ‘De Hei of Groote Horst’ (deel 3 in 2020).

Het was ook deze keer de bedoeling om het eerste exemplaar van dit derde deel te overhandigen aan voormalig burgemeester Klaverdijk van de gemeente Bergen. Hij is echter op 26 juli van dit jaar overleden. Een andere kandidaat werd gevonden in de persoon van de voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen Siebengewald, Karel Janssen ‘Karel de Sikkeneur’. Hij verklaarde het een hele eer te vinden om in plaats van de overleden Dick Klaverdijk dit boek als eerste in ontvangst te mogen nemen, vooral ook omdat hij op ‘de Hei’ geboren is.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT