Ook de gemeente draagt een steentje bij aan de renovatie van de voormalige Boerenbond
Ook de gemeente draagt een steentje bij aan de renovatie van de voormalige Boerenbond Foto: CDA Bergen

Gemeente draagt bij aan renovatie Boerenbond

Algemeen

Siebengewald | De gemeente Bergen draagt eenmalig 30.000 euro bij in de renovatie van de voormalige Boerenbond in Siebengewald. Met deze bijdrage maakt de gemeente het mogelijk dat de Boerenbond naast commercieel renderende functies een maatschappelijke functie gaat krijgen voor verenigingen.

Er is grote behoefte aan ruimte binnen het verenigingsleven in Siebengewald waar men afgezonderd bestuursvergaderingen en dergelijke kan houden. In MFC De Klaproos is hier vaak geen ruimte voor omdat de bezetting van dit MFC vol is. Daarnaast wordt de Boerenbond het nieuwe onderkomen voor biljartvereniging ’t Töpke uit Afferden. Om deze maatschappelijke functies in het Boerenbondsgebouw te kunnen realiseren is een investering benodigd van in totaliteit 180.000 euro. De gemeentelijke bijdrage is bedoeld om de onrendabele top van deze investering te financieren. 

CDA-fractievoorzitter Jacob Knoops is verheugd met de ontwikkelingen rondom het Boerenbondsgebouw: “We mogen blij zijn met Oscar Huizinga die dit historische pand, gelet op z’n karakteristiek en historische waarde voor het dorp weet te behouden. Dank aan de wethouders Roefs en Splinter die het belang van deze ontwikkeling voor Siebengewald hebben ingezien en de noodzakelijke gemeentelijke bijdrage mogelijk hebben gemaakt.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT