Logo gemeente Gennep
Logo gemeente Gennep Foto: Gemeente Gennep

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Openbare publicatie

Gennep | De nieuwe zorgpremies voor 2020 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. De gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom heeft zij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld. 

Ontvangt u een bijstandsuitkering of verdient u maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zich met een collectieve zorgverzekering uitgebreid verzekeren voor minder geld. Kinderen tot en met 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

Bijdrage aanvullende verzekering
De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een - vrijwillige - aanvullende verzekering. Als u zich aanvullend verzekert, betaalt de gemeente een deel van deze premie. Deze bijdrage is maximaal 43 euro per maand. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen. Door ook uw eigen risico mee te verzekeren of gespreid te betalen, komt u niet onverwacht voor hoge medische kosten te staan.

Overstappen
Op www.gezondverzekerd.nl kunt u tot en met 31 december 2020 overstappen naar een collectieve verzekering. Op deze website kunt u ook de verschillende zorgpakketten en premies vergelijken. U kunt alleen overstappen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.
Kijk voor meer informatie over alle regelingen voor inwoners met een laag inkomen op www.gennep.nl/laaginkomen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT