Sraar en Mien Smits 50 jaar getrouwd
Sraar en Mien Smits 50 jaar getrouwd Foto: Chris Smits

Gouden paar Sraar en Mien Smits

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Op 24 november 1970 zijn de Bergense Sraar en Udense Mien in het Brabantse Uden voor de wet getrouwd. Het duurde nog ruim een jaar voordat het stel voor de kerk ging trouwen. Al die tijd hebben ze apart van elkaar gewoond, ieder nog bij hun eigen ouders thuis. “Maar ik kende de weg naar Uden op mijn duimpje”, lacht Sraar.

De twee hebben elkaar op de markt in Uden ontmoet en In 1971 zijn ze in Nieuw Bergen komen wonen. De 73-jarige Sraar heeft vele ambachten uitgeoefend, van marktkoopman tot bouwvakker en later nog als metaalbewerker. De 70-jarige Mien is de zorgzame van de twee. Zij heeft vroeger in het ziekenhuis van Veghel gewerkt en is het zorgen voor anderen altijd blijven doen. Als buurtoma past ze graag op en zijn kinderen altijd welkom. “We wonen in een leuke buurt en we letten goed op elkaar”, zegt Mien.

Het stel heeft een dochter en twee kleinkinderen. Sraar klust graag in en om het huis en Mien puzzelt en zorgt graag. “Na 50 jaar getrouwd te zijn hebben we nog steeds kriebels” aldus het gouden paar. 

Sraar en Mien Smits 50 jaar getrouwd

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT