Briljanten paar Piet en Maria Hesen-Schoofs
Briljanten paar Piet en Maria Hesen-Schoofs Foto: Chris Smits

Piet en Maria ‘Briljanten bruidspaar’

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | De 92-jarige Piet Hesen uit Bergen en zijn lieftallige vrouw, de 87-jarige Maria Schoofs uit Siebengewald trouwden op 29 december 1955 voor de wet en zijn daarmee 65 jaar in de echt verbonden. Op 24 april 1956 werd het kerkelijk huwelijk voltrokken. Het briljanten huwelijkspaar kreeg drie kinderen en heeft vijf kleinkinderen. Ze wonen inmiddels al 25 jaar aan het Rembrandtplein in Nieuw Bergen.

Het begon allemaal toen Piet indertijd terug kwam uit Indonesië en Maria hem voor het eerst zag. Ze was meteen onder de indruk van de ‘flinkste’ van de Hesens en dat waren er nogal wat. Piet kwam uit een nest van twaalf kinderen, terwijl Maria als enig kind al op jonge leeftijd en met haar tante naar Bergen was verhuisd. “Ik was al vroeg weeskind en ging toen met de zus van ons pap mee naar Bergen”, aldus Maria. Ze heeft altijd voor de kinderen gezorgd en had ook wat poetsadressen om een centje bij te verdienen.


Burgemeester Manon Pelzer feliciteert het briljanten bruidspaar

Piet had inmiddels de ouderlijke boerderij in Ald Bergen overgenomen en deze jarenlang bestierd. “Totdat de boerderij moest worden afgebroken en toen ben ik gaan werken bij de Boerenbond”, vertelt Piet. In zijn jonge jaren speelde hij voetbal bij Montagnards maar ook de muziek lag na aan zijn hart. Bij fanfare Les Montagnards blies hij de baspartijen op een zware Es-bas en bij de blaaskapel op de tuba. “Maar dat is alweer heel wat jaartjes geleden”, aldus Piet die binnenkort zijn 93ste verjaardag hoopt te vieren.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT