Afbeelding
Foto: eigen

Eigen weerstation voor Siebengewald

Algemeen Natuur Podcast

Siebengewald | Enkele weken geleden heeft AgroExact uit ‘s-Hertogenbosch een weerstation geplaatst bij de firma Ingebleek Asperges aan de Augustinusweg in Siebengewald. De familie Ingenbleek hoopt met de data een nog beter bodemmanagement te kunnen doen waardoor bijvoorbeeld het beregenen van de gewassen effectiever kan worden toegepast.

“Meten is weten”
Mark Sengers van AgroExact geeft aan “meten is weten” en door betere inzichten kan er efficiënter worden gewerkt waardoor er de opbrengst groter wordt en er hogere rendementen kunnen worden gehaald. Het weerstation registreert niet alleen de gebruikelijke data zoals temperatuur, neerslag en luchtvochtigheid maar meet ook de vochtigheid van de bodem waarop door de agrariër op de juiste manier geanticipeerd kan worden.

Een kleinmazig netwerk geeft een nauwkeuriger beeld
De huidige weersinformatie wordt vaak gebaseerd op KNMI-metingen, van meetstations die al gauw enkele tientallen kilometers verderop liggen. Terwijl de weersomstandigheden sterk kunnen verschillen op een relatief korte afstand van elkaar. Door lokaal geplaatste weerstations in een kleinmazig netwerk krijg je een beter beeld van de weersontwikkelingen, die je preciezer in kaart kunt brengen. Bovendien kun je sneller bepaalde trends zien. Op die manier zijn de agrariërs altijd voorzien van betrouwbare informatie voor de juiste beslissingen in hun bedrijfsvoering.

Meer informatie
De firma AgroExact is gevestigd aan de Helftheuvelweg 11 te ‘s-Hertogenbosch. Voor informatie, vragen en inlichtingen kan per e-mail contact worden opgenomen via info@agroexact.nl of neem een kijkje op de website www.agroexact.com. Het bedrijf is ook zichtbaar via de diverse sociale media zoals Facebook, Twitter en Linkdin.

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT