Afbeelding
Foto: Stichting GNG

Expositie Gennep-Goch 500 jaar voor de laatste keer te bezichtigen

Kunst en Cultuur

Gennep | We kijken nog steeds over de grenzen …….Tentoonstelling Gennep-Goch 500 jaar in Vriendschap en Verbondenheid voor de allerlaatste keer in Gennep te bezichtigen.

Tot 8 augustus aanstaande kunt u in de Kenniskeuken bij de bibliotheek voor de allerlaatstekeer in Gennep terecht om de tentoonstelling 500 jaar Gennep-Goch te bezichtigen waarna deze door zal reizen naar Goch. Door de eeuwen heen zijn Gennep en Goch aan elkaar verbonden. Toen en nu! Ooit tezamen in hetzelfde land en sinds het Congres van Wenen in gescheiden landen. Dat heeft echter nooit gehinderd de vriendschapsband te houden én te koesteren. Met de Niers als constante verbindende factor. Wat zijn onze gezamenlijke herinneringen, wat is onze gezamenlijke herkomst, wat herkennen we heden ten dage van elkaar, wie zijn onze buren eigenlijk? Tijdens de openingsuren van de bibliotheek Gennep kunt u het voor de laatste keer in Gennep zien.

Stichting Gennep-Niers-Goch zet zich in de banden tussen de twee gemeenten aan te halen en te versterken. Naast het kunstwerk ‘KUNST met een BOOT-schap’ / ‘KUNST mit einer BOOT-schaft’ dat te zijner tijd zowel in Gennep als in Goch identiek uitgevoerd, onthuld wordt, is de tentoonstelling ”500 jaar Gennep-Goch” hiervan eveneens een voorbeeld.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT