Anne Heesakkers scoort het eerste punt voor Fast
Anne Heesakkers scoort het eerste punt voor Fast Foto: Jos Gröniger

IJverig Fast toont veerkracht

Gennep | Eind goed, al goed. De volleybalsters van FAST hebben in de competitieouverture de overwinningen voor de poorten van de hel weggesleept. In een meer spannend en meeslepend dan hoogstaand duel met nieuwkomer Voltena uit Werkendam keek FAST na twee sets (25-19 en 26-24) tegen een 2-0 achterstand aan. De ijverige speelsters van trainer Ivo Martinovic herpakten zich en trokken met 21-25, 22-25 en 12-15 de vijfsetter naar zich toe. De eerste competitieoverwinning was er dan geen om in te lijsten, het resultaat was de beloning voor vijf sets hard werken. (Door Jos Gröniger)

Tegen Voltena, de Eredivisiedebutant die een duidelijke connectie heeft met beachvolleybal, waande FAST zich geen moment op een parelwit strand. De ploeg van trainers Martinovic en Kailola stond in sporthal De Crosser als het ware meer dan twee uur met de voeten in die klei. Thuisploeg Voltena staat niet te boek als een stilistisch gepolijst spelend team, maar de Werkendamse speelsters waren wel bereid voor elke bal te gaan. Verdedigend was de debutant moeilijk te kloppen, tot vloeiende aanvallen kwam het maar mondjesmaat. Het onervaren FAST liet zich lang meeslepen in het rommelige spel.

Voltena kreeg vroeg in de wedstrijd vleugels, en sloeg in de eerste set een gat. Die marge hielden de Werkendamse dames vast tot aan het einde van de set, die met 25-19 gewonnen werd. FAST keek inde tweede set ook tegen een snelle achterstand aan. Die werd weggepoetst en omgezet in een voorsprong en twee setpoints. De overijverige ploeg uit Gennep en Sint Anthonis gaf de 22-24 voorsprong weg en liet de set met 26-24 aan de tegenstander, die op 2-0 kwam.

Een roemloze aftocht dreigde voor FAST. Een sterke servicereeks van Lisan Siemonsma deed het tij aan het einde van de derde set keren. Met 21-25 hield FAST uitzicht op een hoopgevend resultaat. Met 22-25 dwong FAST de vijfde set af. Na een voortvarende start met een 0-5 voorsprong werd van speelhelft gewisseld bij 5-8. Voltena vocht terug tot 8-8. Verder liet FAST het niet komen. Met 12-15 werd de 2-3 overwinning veiliggesteld.

Bij trainer Martinovic en zijn ploeg overheerste na afloop blijdschap. De trainer erkende dat zijn team zich had laten meeslepen in de chaotische strijd. “Het spel kan beter. In de ijver liepen we elkaar vaak in de weg. Ik ben blij om de grote inzet die de meiden getoond hebben.”