Afbeelding
Foto: Chris Smits

Mantelzorgers bedankt met speciale attentie

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Ruim 370 mantelzorgers in de gemeente Bergen werden op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Uit naam van een familielid, vriend, collega of kennis ontvingen zij een attentie, als blijk van waardering voor het belangrijke werk dat zij verrichten.

Iedereen die een mantelzorger uit de gemeente Bergen wilde bedanken, kon in oktober een mantelzorgattentie aanvragen bij de gemeente. Aan deze aanvraag konden ze een dankwoordje of persoonlijke boodschap toevoegen. Circa 460 mensen hebben van deze mogelijkheid gebruikgemaakt. “Het is prachtig om te zien hoeveel mensen een mantelzorger in hun omgeving in het zonnetje willen zetten”, zei wethouder Claudia Ponjee van de gemeente Bergen.


Zo’n 30 vrijwilligers gingen woensdag 10 november op pad om de mantelzorgattenties en persoonlijke boodschappen rond te brengen. In totaal bezochten zij 375 adressen, verspreid over de hele gemeente. Dit jaar werd de speciale attentie verzorgd door Tuincentrum Verheijen in Afferden. De drie jonge mantelzorgers, tot 25 jaar, kregen een proeverijtje van Tony Chocolonely.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT