Math Kleintjens 1953 - 2021
Math Kleintjens 1953 - 2021 Foto: Jong Nederland

Math ‘Atta Matha’ Kleintjens overleden

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | “Afgelopen donderdag vernamen wij het trieste nieuws dat onze oud-hoffotograaf Math Kleintjes woensdag 8 december helaas is overleden”, zo schrijft carnavalsvereniging De Erdmennekes op Facebook.

Math werd in 1953 geboren in Afferden, maar zijn levensweg bracht hem naar Bergen, waar hij al snel goed inburgerde. Atta Matha, zoals hij werd genoemd, werd als leider bij Jong Nederland en fotograaf bij feesten en partijen al snel een bekend en gewaardeerd figuur. Zijn kwaliteiten als vrijwilliger en fotograaf bleven niet lang onopgemerkt. Het was dan ook niet gek dat ook ‘De Erdmennekes’ een beroep op hem deed en hij werd gevraagd om de Bergse carnaval op de gevoelige plaat vast te leggen. Jarenlang was Atta, bewapend met zijn camera en verscholen achter de lens, een graag geziene gast. 

Helaas sloeg op veel te jonge leeftijd het noodlot toe en werd bij hem de diagnose ALS vastgesteld. Maar Atta bleef positief en zich, zo lang al kon, inzetten voor de gemeenschap. In januari vorig jaar werd Math nog onderscheiden met een gouden waarderingsspeld van Jong Nederland Limburg voor zijn bijzondere inzet.

Leiden werd lijden, maar gelukkig was hij bij zijn Tieny, zijn familie en zorg-professionals in goede handen. Na zo’n zeven jaren vechten tegen deze ziekte, is Math afgelopen week op 68-jarige leeftijd overleden, maar hij laat een enorme hoeveelheid mooie herinneringen achter in de vorm van door hem gemaakte kiekjes. 

“Wij weten zeker, dat als het straks weer eens onweert en lichtflitsen de hemel oplichten, Atta daarboven weer mooie herinneringen vastlegt van iedereen die hem is voorgegaan. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte en kracht toe bij dit enorme verlies. Atta, bedankt voor alles en rust in vrede”, aldus De Erdmennekes.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT