Afbeelding
Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Kerstboodschap burgemeester Gradisen

Algemeen

Mook | Burgemeester Willem Gradisen heeft een kerstboodschap voor de inwoners van de gemeente Mook en Middelaar.

Beste inwoners van onze mooie gemeente Mook en Middelaar,

De feestdagen komen er aan en op 31 december a.s. mogen we om 0:00 uur weer een nieuw jaar begroeten. Opnieuw hebben we in deze periode te maken met lockdownmaatregelen als gevolg van COVID.

Wereldwijd maken deskundigen zich ongerust over Omikron, een nieuwe coronavariant. Er is nog te weinig van bekend, maar het is duidelijk dat deze variant meer besmettelijk is dan de huidige Deltavariant. Mede in verband daarmee is het basisonderwijs rond de kerstperiode langer gesloten.

Bij het bekend maken van de maatregelen op 14 december jl. was de toonzetting tijdens de persconferentie somber. Toch heeft het geen zin om te somberen of te mopperen. Dat helpt ons niet vooruit. Ook al dan niet terechte kritiek op de landelijke politici, die verantwoordelijk zijn voor degenomen maatregelen, helpt ons niet. Het is trouwens voor hen sowieso een bijzonder zware verantwoordelijkheid. Dat blijkt ook uit de kritiek op politici in andere landen. Je stuurt, zeker nu weer met de nieuwe coronavariant, als het ware in de mist. Ga er maar aan staan.

De maatregelen zijn helaas nodig. In onze gemeente zijn de besmettingen de afgelopen maanden eveneens sterk opgelopen. De druk op de ziekenhuizen in onze omgeving is nog steeds te hoog. De overgrote meerderheid, zeker in onze gemeente, probeert zich nadrukkelijk aan de maatregelen te houden. Dat geldt voor inwoners, verenigingen en ondernemers. Onze verenigingen en ondernemersvoeren de maatregelen die voor hen gelden zorgvuldig uit. Hoe lastig dat ook is. En voor velen geeft dit opnieuw grote financiële onzekerheid.

Hoezeer er verantwoordelijkheid wordt genomen, heb ik zelf mogen ervaren in de overleggen in november jl. met onze Carnavalsverenigingen en Sinterklaas-comités. Terecht onderschrijven zowel inwoners, verenigingen als ondernemers het primaire belang van gezondheid.

In het komend jaar zullen we te maken hebben met de nieuwe variant van het coronavirus. Vandaar dat iedereen boven de 18 jaar een boosterprik wordt aangeboden. Over enige tijd zal er tevens meer bekend worden over de nieuwe coronavariant. We moeten daarbij vertrouwen op de (medische)wetenschap. En we moeten elkaar in figuurlijke zin vasthouden.

Het begin van het nieuwe jaar zullen we ongetwijfeld nog steeds met coronamaatregelen te maken hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat er daarna hoop gloort aan de horizon. We komen hier met ons allen beslist uit.

Ondanks de beperkingen wens ik u hele fijne feestdagen en we gaan voor een hoopvol nieuw jaar.
Voor u allen alvast de allerbeste wensen voor 2022.

Hartelijke groet,
Willem Gradisen, burgemeester Mook en Middelaar

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT