Afbeelding
Foto: Jacob Knoops

CDA hekelt ‘hard’ subsidiebeleid

Algemeen Maatschappelijke discussie Politiek

Nieuw Bergen | Het CDA wil dat de gemeente Bergen de vereniging ‘Afferden Samen Beter’ financieel gaat ondersteunen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die fractievoorzitter Jacob Knoops heeft ingediend bij het college van B&W. Daarnaast is het CDA verbaasd over de bureaucratische afwijzing van de jaarlijkse subsidie voor de dorpsraden van Aijen en Nieuw Bergen omdat die aanvragen een paar dagen te laat ingediend waren. Fractievoorzitter Knoops roept het college van B&W op ook deze subsidies alsnog toe te kennen.

Hardheidsclausule
Het CDA wil dat het huidige gemeentelijke subsidiebeleid wordt herzien zodat burgerinitiatieven gemakkelijker financieel ondersteund kunnen worden. Binnen het huidige subsidiebeleid heeft B&W echter ook de mogelijkheid subsidie te verstrekken door gebruik te maken van een hardheidsclausule voor uitzonderingssituaties. “Dan moet het college wel gebruik maken van die mogelijkheid”, stelt Knoops.

Afhankelijk van de beantwoording van de vragen zet het CDA de subsidiekwesties op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 14 februari aanstaande. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT