Achates kruipt na winst wat dichter bij koploper Constantia
Achates kruipt na winst wat dichter bij koploper Constantia Foto: Chris Smits

Yannick Schouten ‘man of the match’ tegen machteloos VIOS ’38

Sport Sport

Ottersum | Onder leiding van scheidsrechter Frenk Habraken speelde Achates de return tegen VIOS uit Beugen. In de stromende regen werd toen op 8 november vorig jaar in Beugen met 3-0 gewonnen. Voor de wedstrijd van afgelopen zondag op sportpark De Niersvallei in Ottersum waren Luca Jansen en Jop Loeffen niet fit en keeper Sjoerd Peeters was geschorst. (Door Jan Broekman)

De wedstrijd leek in het begin wat meer gelijk opgaand, waarbij de gasten agressiever startten. Na 11 minuten kreeg Jens Kocken een niet te missen scoringsmogelijkheid, maar hij raakte de bal totaal verkeerd en schoot voorlangs van het al door de keeper Van den Bogaart verlaten Achates doel. Vijf minuten later gaf Bas Thijssen een prachtige pass over de breedte achter de verdediging van VIOS. De snelle Yannick Schouten ging op tijd diep, omspeelde de keeper en maakte de 1-0. Even later zette Schouten goed voor maar de finale afwerking ontbrak dit keer. Het was van beide zijden geen best voetbal en ondanks de besproeiing voor aanvang was het veld droog en hobbelig. Bovendien moesten de spelers ook weer aan de temperatuur wennen en de scheidsrechter laste in beide helften een korte drinkpauze in.

De tweede helft begon voor de roodwitten voortvarend. In de 48. minuut gaf Bas Thijssen een diepe bal op Yannick Schouten, die op rechts met een mooie actie een verdediger wist te poorten en de keeper in de verre hoek kansloos liet (2-0). VIOS mocht  deze middag nogal wat corners nemen, maar kon daar nauwelijks gevaar mee stichten en tot twee keer toe werd er hard naast gekopt. Dirk Jilesen kreeg aan de Beugense kant geel voor een forse overtreding en even later kreeg ook Pim Konings een twijfelachtige gele kaart. In de 71. minuut redde de pas 16-jarige keeper Rens van den Bogaart bekwaam bij een vrije trap op de rand zestien in de korte hoek. Een kwartier voor tijd ging Yannick Schouten goed diep en kon alleen onreglementair worden afgestopt door Thomas Groot, die daarmee de vrije doorgang richting het Beugense doel kon voorkomen. Een rode kaart was zijn deel en de vrije trap verdween vervolgens via de muur over het doel van keeper Bjorn Visscher. In de 79. minuut mocht Giel Loeffen na een zware achillespeesblessure weer zijn opwachting maken. Al na drie minuten kreeg hij een mooie kans, maar keeper Bjorn Visscher redde bekwaam. Ook de vleugelverdedigers Daniel de Oude en Joep Stamer, die beiden veel energie en strijd leverden en tot de beteren aan Achateszijde behoorden, kregen een ‘publiekswissel’ en werden vervangen door Gijs Thijssen en Sjoerd Giesbers. In de 89. minuut was Bob Bindels nog trefzeker bij een corner bij de tweede paal (3-0) en ook de 4-0 kwam nog op het scorebord in blessuretijd. Kai Bicentini ging goed door richting de ver uitkomende keeper en tikt de bal er goed langs, maar beiden knalden op elkaar. De verdediger Ramon Smits ging nog achter de bal aan maar schoot deze onhandig in zijn eigen goal. Dit was ook het einde van de wedstrijd.