Afbeelding
Foto: Chris Smits

Zestig jaar getrouwd en geen dag spijt

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Tijdens de kermis van 1961 in Vortum-Mullem hebben de Boxmeerse Elly en Aijense Frans elkaar voor het eerst ontmoet in de danstent. Zij was op de fiets en hij op de brommer naar het Maasdorpje gegaan om uiteindelijk de ware liefde te vinden. Op maandag 20 juni is burgemeester Pelzer het diamanten paar gaan feliciteren 

Frans Vermeulen (86) is in Aijen geboren en getogen in een gezin van acht kinderen en werkzaam geweest in de Duitse bouw en later bij de Rank. Elly Peters - van Nijenhof (79) is opgegroeid in Boxmeer met één broer en was vroeger werkzaam bij Roepaen. Al snel nadat de twee elkaar hadden ontmoet zijn ze op 18 juni 1962 voor de wet in Nijmegen getrouwd. Nu 60 jaar later kijkt het diamantenpaar vol liefde terug. “Toen we gingen trouwen waren er geen huizen beschikbaar en zijn toen maar bij mijn schoonouders gaan wonen”, vertelt Elly. Na een rits van verhuizingen van Venlo naar Arcen (waar de oudste twee van de vijf kinderen zijn geboren) ging het gezin stroomafwaarts via Well en Wellerlooi terug naar het ouderlijk huis van Frans in Aijen, waar de drie jongste kinderen ter wereld zijn gekomen. 

Inmiddels woont het bruidspaar sinds 1998 in Nieuw Bergen en mogen ze zich gelukkig prijzen met 10 klein- en 11 achterkleinkinderen. Frans zijn grote hobby is zijn volkstuintje, waarin hij werkelijk alles verbouwd. Veel mensen weten zijn groentekraampje op de hoek bij Den Asseldonk dan ook te vinden. Elly is actief lid van de Bond van Ouderen en leest ook graag, maar haar echte grote passie is sjoelen, want zelfs de afspraak met de burgemeester moest aan het sjoelschema worden aangepast. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT