De schutterij heet je van harte welkom
De schutterij heet je van harte welkom Foto: Ons Genoegen

Schutterij ‘Ons Genoegen’ zoekt nieuwe aanwas

Algemeen Kunst & cultuur Sport

Siebengewald | Schutterij ‘Ons Genoegen Siebengewald’ is aan het inventariseren of er nog mensen zijn die deze culturele vereniging een warm hart toedragen en geïnteresseerd zijn om lid te worden. Zeker voor mensen die nog niet zo lang in Siebengewald wonen, is dit een mooie gelegenheid om aansluiting te vinden met andere dorpsgenoten. 

Schutterij ‘Ons Genoegen’ is de oudste vereniging van Siebengewald. Volgend jaar, in 2023, bestaat de vereniging alweer 125 jaar. De schutterij treedt ongeveer vijf tot acht keer per jaar geüniformeerd naar buiten, maar ze probeert de verplichtingen, anno 2022, zo minimaal mogelijk te houden. Dit omdat het nu eenmaal meer past in deze tijd. 

De schutterij is de meest noordelijke vereniging van de “Oud Limburgse Schuttersfederatie” (OLS). Dit betekent dat het schieten traditioneel met de zware buks gebeurt en er nog steeds met zelfgemaakte kogels op de zogenaamde “böllekes” van één centimeter geschoten wordt. 

‘Ons Genoegen’ is zeker niet alleen voor mannen. Onder de geüniformeerde leden vallen ook marketentsters, tamboers en ook jeugdleden. Het hele gezin is welkom, zowel mét alsook zonder uniform. 

Als je interesse is gewekt, neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden, Ger Kerkhoff 06 4868 3229 of Bob Ruhl 06 1583 1393, of kom eens kijken op een van de oefenavonden. Deze zijn iedere woensdag om 19.00 uur en op zaterdag om 18.00 uur. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT