Burgemeester Pelzer op bezoek bij het diamanten paar Pierre en Henny
Burgemeester Pelzer op bezoek bij het diamanten paar Pierre en Henny Foto: Petra Jetten

Pierre en Henny vieren diamanten huwelijk

Algemeen Familieberichten

Well | Pierre Haumann en Henny Smits ontmoetten elkaar, hoe kan het ook anders, tijdens een dansavond met de Wellse kermis. En van het een kwam het ander, en vervolgens nog meer, want een trouwdatum werd gepland en het plan werd uitgevoerd. Op 28 juni 1962 vond de voltrekking van het wettelijke huwelijk plaats op het gemeentehuis van Bergen en op dinsdag 10 juli van datzelfde jaar was de kerkelijke inzegening bij de Sint-Vituskerk in Well.

De 82-jarige Pierre is geboren op boerderij de Grote Muis op de Halve Maan in Well en is dus een geboren en getogen Maasjoerts, net als zijn even oude echtgenote Henny. Haar wieg stond op een andere boerderij, meer richting Maas bij de brug. En waar de grond blijkbaar wat vruchtbaarder is, want Henny had maar liefst 12 broers en zussen, terwijl Pierre uit een nest van vier kwam. Samen hebben ze twee kinderen gekregen, Marcel en Petra, en ook nog twee kleinkinderen, Bram en Stans.

Pierre Haumann is zijn leven lang als zelfstandig ondernemer bezig geweest. Tot zijn 36ste exploiteerde hij zijn eigen Haumann Loonwerkersbedrijf, waarna Pierre het over een andere boeg gooide en met de handelsonderneming Haumann aan de slag ging. In de beginjaren vanuit de ‘Alde School’ aan de Kasteellaan, en later verhuisde het bedrijf naar industrieterrein De Flammert in Nieuw Bergen, waar Pierre tot op de dag van vandaag nog regelmatig eventjes gaat kijken.

Henny was in haar jonge jaren kraamverzorgster, maar moest al snel meehelpen in de zaak. Bij het loonwerkersbedrijf zorgde zij voor de administratie, planning, telefoontjes en wat er verder nog allemaal bij kwam kijken. Nadat Pierre met de handelsonderneming was begonnen kon Henny zich wat meer met haar gezin en hobby’s gaan bezighouden. En daar waar voor Pierre het leven alleen uit werken bestond, ging Henny graag fietsen, een spelletje kaarten of gewoon gezellig erop uit. ‘Samen leven, maar wel een beetje apart’ lijkt het levensmotto van het diamanten bruidspaar.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT