Afbeelding
Foto: WML

Maaswater mogelijk vervuild, WML stopt inname

Algemeen Maatschappelijke discussie Ondernemers

Nieuw Bergen | Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) maakt voor de productie van drinkwater naast grondwater ook gebruik van Maaswater. De kwaliteit van de bronnen wordt dagelijks gecontroleerd. Aangezien in het Maaswater een onbekende stof is aangetroffen, heeft WML uit voorzorg de inname van Maaswater voor de productie van drinkwater tijdelijk gestopt. Nu de situatie langer aanhoudt dan gebruikelijk, schakelt WML op dinsdag 12 juli over op het gebruik van (diep) grondwater. 

De hardheid en het veroorzaken van kalkafzetting van dit water is anders dan gewend, maar vooralsnog zal dit in de regio Maasduinen, de gemeenten Bergen en Gennep, geen gevolgen hebben. De maatregelen hebben met name betrekking op de gemeenten Venray, Venlo, Horst aan de Maas en overige, meer zuidelijk gelegen gemeentes.

Door veranderde samenstelling van het kraanwater zal vanwege de toename van de hardheid een mogelijke afzet van kalk kan merkbaar zijn, bijvoorbeeld door een laagje op de thee, kalkaanslag op glaswerk, kranen of douchewanden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT