Bier, Lederhosen und Musik
Bier, Lederhosen und Musik Foto: Eigen

Eerste Bergs Oktoberfest op de agenda

Algemeen

Nieuw Bergen | Oktoberfesten schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond, maar in Bergen ontbrak het er nog aan. Nu komt daar echter verandering in, want op zaterdag 15 oktober zal op initiatief van Fanfare Les Montagnards het allereerste Bergs Oktoberfest plaatsvinden. 

In Den Asseldonk worden de welbekende lange banken geplaatst en kan iedereen genieten van een avondvullend programma. Hierbij wordt zowel ‘Essen’ als ‘Trinken’ rijkelijk verzorgd. Twan ten Haaf zegt namens de organisatie: “Wij vonden dat bij een dergelijke Duitse avond, er ook goed aan het eten gedacht moest worden. Daarom starten we al om 18.00 uur met een traditioneel Duits buffet. Vervolgens gaan we met een stevige bodem de avond in.”

Tijdens de avond staan er tal van optredens op de bühne, maar daarnaast staat het programma vooral in het teken van onvervalste ‘stimmung’. Ten Haaf: “Dit wordt echt een avond voor jong en oud. Iedereen zit gezellig aan een tafel met een pul bier, er wordt geouwehoerd, er wordt gelachen en er wordt meegezongen. Daarbij sluiten we niet uit dat gedurende de avond de banken links en rechts toch aan de kant gaan en het feestje op de vloer gevierd wordt!”

Het wordt bij uitstek een avond om met vrienden te beleven. Er kunnen tafels gereserveerd worden voor 8 personen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus ben je er snel bij, dan zit je vooraan! Daarnaast kunnen er ook losse kaarten gekocht worden, waarbij men gewoon aanschuift bij anderen aan tafel. Ook dat is Oktoberfest!

Op zaterdag 10 september zal op plein Mosaïque op ludieke wijze de aftrap van de kaartverkoop plaatsvinden, vanaf dat moment zullen ook in de regio posters hangen en wordt u via social media geïnformeerd over de laatste informatie.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT