Vorstengraf op Landgoed de Hamert
Vorstengraf op Landgoed de Hamert Foto: Harry Bussink

Excursie: Geschiedenis in het groen

Algemeen Natuur

Wellerlooi | Op zaterdag 8 oktober om 11.00 uur vindt er een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De wandeling start vanaf Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Aanmelden voor deze excursie is verplicht via www.limburgs-landschap.nl/kalender, want vol is vol. Vergeet niet om stevige wandelschoenen te dragen.

Het roemruchte verleden van Landgoed de Hamert heeft al vele mensen verbaasd. Van een eeuwenoud Vorstengraf uit circa 2.000 jaar voor Christus tot aan loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Recenter heeft de mens ook veel invloed gehad op het landschap. Zo zijn de restanten van een oud spoorbaantje te vinden en valt er meer te vertellen over een oudeheerweg en een geheimzinnige ijskelder. Al wandelend wordt er door de gidsen meer verteld over de natuur en de geschiedenis van dit gebied.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.