100ste Nijmeegse Vierdaagse via centrum Gennep

Archiefbericht

100ste Nijmeegse Vierdaagse via centrum Gennep

Op de derde dag van de jubileumeditie van de Internationale Nijmeegse Vierdaagse gaan de routes voor de 50- en 55-km afstanden voor het eerst door het historisch centrum van Gennep.
De route voor de 50 km-lopers volgt per 2016 vanaf de kern Milsbeek een ander parcours: daar gaan de wandelaars via de Kerkstraat richting het natuurgebied rond het Genneperhuis, om vervolgens naar het centrum van Gennep te lopen. Via de Nijmeegseweg en de Kleineweg wandelen ze daarna richting het centrum van Ottersum. Daar wordt de oude route weer opgepakt. De 55 km-lopers (een jubileumafstand) maken nog een lus door het centrum van Ven – Zelderheide.   2012-19-peter-de-koning

“Blij en vereerd”

Burgemeester Peter de Koning van gemeente Gennep: “Wij zijn blij en vereerd dat de Vierdaagsewandelaars dit jaar onze historische stad aandoen. De mooie dorpen Milsbeek en Ottersum  waren al bekend bij de wandelaars, nu komen ze onder andere pal langs het 17e-eeuwse stadhuis van Gennep (met misschien wel de beroemde ooievaars op het dak!) en door Ven-Zelderheide. Inwoners en ondernemers zullen de wandelaars op Noord-Limburgse wijze gastvrij  ontvangen!”

Stratenplannen op website

Alle routes voor de 100ste Vierdaagse zijn vastgelegd in stratenplannen, die inmiddels gepubliceerd staan op de website van de Vierdaagse, www.4daagse.nl. Het bijbehorende kaartmateriaal wordt aangemaakt en is vanaf maart/april eveneens op de website beschikbaar.
Bron: Gemeente Gennep / Wonen en Leven / Actueel / Nieuws / 100ste Nijmeegse Vierdaagse door historisch centrum Gennep

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT