Vacature vrijwillig(st)er brandweer post Bergen

Archiefbericht

et_pb_section admin_label="section"et_pb_row admin_label="row"et_pb_column type="4_4"/et_pb_column/et_pb_rowet_pb_row admin_label="Rij"et_pb_column type="1_2"et_pb_text admin_label="Tekst" background_layout="light" text_orientation="left" text_font_size="14" use_border_color="off" border_color="#ffffff" border_style="solid"

De Veiligheidsregio Limburg-Noord fungeert als samenwerkende partij van 15 gemeenten voor rampenbestrijding, crisisbeheersing, brandweer en publieke gezondheid. Politie en Defensie zijn voorbeelden van samenwerkende partijen. Het werkgebied bestaat uit circa 515.000 inwoners in de regio Noord- en Midden-Limburg.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_image admin_label="Afbeelding" src="https://maasduinencentraal.nl/wp-content/uploads/2016/02/Veiligheidsregio-Limburg-Noord.png" show_in_lightbox="off" url_new_window="off" animation="left" sticky="off" align="left" force_fullwidth="on" always_center_on_mobile="on" use_border_color="off" border_color="#ffffff" border_style="solid" /][et_pb_text admin_label="Tekst" background_layout="light" text_orientation="left" text_font_size="14" use_border_color="off" border_color="#ffffff" border_style="solid"] Naast bijna 600 medewerkers in vaste dienst zijn er binnen de Veiligheidsregio bij de brandweerorganisatie een groot aantal vrijwilligers actief. De brandweer houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van branden en het beperken van de gevolgen van een brand. Kernactiviteit van de GGD is het bevorderen van de gezondheid, met name door het tegengaan en vroegtijdig opsporen van ziekten). De coördinatie bij de inzet van geneeskundige diensten wordt opgepakt door de GHOR. De post Bergen  wordt gevormd door vrijwilligers. Vrijwilligers bij de brandweer hebben vooral een repressieve taak. Dat wil zeggen dat hun inzet vooral bestaat uit het bestrijden van brand en het verlenen van spoedeisende technische hulp aan mensen of dieren in nood. Door personeelsverloop  zijn bij de post Bergen een aantal vacatures ontstaan. Als u bereid bent uw medemens in nood te helpen, goed binnen een groep kunt functioneren en niet hoeft te weten of u binnen nu en een uur wordt opgeroepen, bent u degene naar wie de brandweer op zoek is. Indien u hiervoor interesse hebt kunt u solliciteren naar de functie van

Vrijwillig(st)er brandweer post Bergen

Gezocht wordt naar kandidaten die:
  • woonachtig in Bergen zijn en/of in de directe omgeving hun werk hebben;
  • overdag beschikbaar zijn
  • voldoen aan de medische keuringseisen;
  • bereid zijn brandweeropleidingen te volgen;
  • tenminste 18 jaar oud zijn;
  • de voor de brandweerdienst vereiste karaktereigenschappen bezitten;
  • van onbesproken levensgedrag zijn.
Als u al brandweerman of -vrouw bent en u woont elders maar u  werkt overdag in Nieuw Bergen dan komen we ook graag met u in contact. Bij benoeming geldt de rechtspositieregeling voor brandweervrijwilligers, die onder meer inhoudt dat:
  • de benodigde opleidingen worden betaald door de brandweer;
  • jezelf en je werkgever adequaat verzekerd zijn;
  • je tevens een gediplomeerd BHV’er wordt;
  • je een vaste jaarvergoeding ontvangt, aangevuld met een uurvergoeding voor opleiding, oefening en repressief optreden.
De streefdatum voor een aanstelling is zo spoedig mogelijk. Gegadigden die al in het bezit zijn van brandweerdiploma’s krijgen voorrang in de aanstellingsprocedure. Meer informatie over deze vacature kun je via e-mail inwinnen bij  de postcommandant Hans  Driessen. Als je korpsleden kent, kun je natuurlijk ook bij hen met je vragen terecht. Post Bergen oefent gemiddeld een keer per week meestal op maandagavond of  dinsdagavond van 19.30 uur  tot 21.30 uur. Als je een informatief bezoek wilt brengen aan de kazerne kan dit na telefonische afspraak tel. 06 51833053. De brandweer probeert in het personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de samenleving. Omdat leden uit etnische groeperingen en vrouwen in het korps ondervertegenwoordigd zijn, worden zij uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Interesse?

Stuur dan je sollicitatie CV naar:
  • Veiligheidsregio Limburg-Noord, Veiligheidsregio Limburg-Noord, t.a.v. de postcommandant post Bergen, Postbus 11, 5900 AA Venlo;
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT