Afbeelding
Foto: Petershuis

Expositie regionale kunstenaars in Het Petershuis

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Gennep | De regio herbergt veel creatieve talenten, dat blijkt wel uit de expositie “Hoezo Vrije Tijd”. Museum Het Petershuis in Gennep toont sinds zondag 5 december 2021 een gevarieerde collectie kunstwerken van 30 regionale vrijetijdskunstenaars. De indrukwekkende verzameling eigentijdse kunst, speciaal gemaakt met het oog op deze expositie, zal museumbezoekers versteld doen staan van het hoge niveau dat is geleverd door de streekgenoten. 

Al In het najaar van 2019 konden vrijetijdskunstenaars in de regio Gennep, Land van Cuijk en Kleef/Goch zich aanmelden voor deelname aan een groepsexpositie in Museum Het Petershuis. Uit alle aanmeldingen zijn dertig kunstenaars geselecteerd op basis van het werk dat zij eerder hadden gemaakt. Zij vertegenwoordigen verschillende disciplines. Het museum heeft hen gevraagd een nieuw werk te maken rond het thema “Historie en omgeving van Gennep”. Met veel enthousiasme zijn zij aan de slag gegaan. Dat heeft geresulteerd in een verrassend mooie expositie, samengesteld uit heel divers werk, met schilderijen, keramiek, stenen beelden, vilt en mozaïek. De expositie moest driemaal worden uitgesteld in verband met de coronacrisis, maar nu is deze nog te zien tot en met 30 januari 2022.

Ter gelegenheid van deze expositie geeft Museum Het Petershuis een mooie geïllustreerde catalogus uit met de titel ‘HOEZO VRIJE TIJD | de kunst van mijn leven‘. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Gerard Kruijsen en de grafische vormgeving is verzorgd door Lilo Kruijsen-Brand. De begeleidende teksten zijn geschreven door Cokkie van Leeuwen. Het fraai uitgevoerde boekje op A5-formaat van 36 pagina’s is in het museum verkrijgbaar voor slechts vijf euro per stuk. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT