Giocoso treedt op in het Franz Pfanner Huis
Giocoso treedt op in het Franz Pfanner Huis Foto: Franz Pfannerhuis

Allerlaatste concert Franz Pfanner Huis in Arcen

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Arcen | Als afsluiting van het jaar concerteert op zondag 18 december in het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen het koor Giocoso met een sprankelend licht klassiek kerstrepertoire. De aanvang is 11.30 uur en de entree bedraagt 14 euro per persoon, inclusief koffie of thee in de pauze. Voor plaats reservering mailt u naar reserveren@franzpfannerhuis.nl en meer informatie is beschikbaar via telefoon 077-4732 2379 of 06-1588 5603.

Het koor dat wordt geleid door dirigente Rita Scheffers, bestaat uit jonge dames in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar, allen afkomstig uit de regio Weert. Giocoso zingt zowel nationaal als internationaal op topniveau en blijft niet onopgemerkt in de korenwereld. De meest opvallende prestatie was de deelname aan de European Choir Games en de Grand Prix of Nations in Zweden. De dames werden in 2019 in twee categorieën Europees Kampioen en namen maar liefst vier gouden medailles mee naar huis.

In het concert wordt een belangrijke plek ingenomen door de Ceremony of Carols van Britten, een verzameling van liederen gecomponeerd in oorlogstijd, midden op de Atlantische oceaan. De teksten zijn gebaseerd op middeleeuwse en 16e-eeuwse gedichten. Oorspronkelijk geschreven voor jongens sopranen, solisten en harp. Het koor wordt begeleid door de harpiste Sophie Oltheten, die ook het solostuk Deux Arabesque van Debussy ten gehore zal brengen. Tijdens dit concert nemen de jonge vrouwen van Giocoso u met hun soms engelachtige stemmen ook mee in de mysterieuze wereld van eigentijdse Scandinavische componisten als Esenvalds, Arnesen en Gjeilo. De prachtige klankschilderijen worden afgewisseld met nieuwe kerstliederen van onder anderen Maurice Ravel en Bob Chilcot. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door leden van Giocoso en de dirigente.

Het is het allerlaatste concert in het Franz Pfanner Huis. Sinds 2004 zijn hier ruim 100 ‘Concerten op de Zondagochtend’ georganiseerd. In 2023 gaan de concerten op een andere locatie plaatsvinden. Deze nieuwe locatie wordt op een later tijdstip nog bekend gemaakt. Roompot Klein Vink gaat het Franz Pfanner Huis vanaf 2023 gebruiken voor eigen doeleinden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT