Afbeelding
Foto: Kiwa

Gemeente Gennep ontvangt keurmerk Veilig Buitengebied

Openbare publicatie

Gennep | In 2019 behaalde Heijen al het keurmerk Veilig Buitengebied. De publiek-private samenwerking om het buitengebied van Heijen veiliger te maken, bleek succesvol. Daarom werd deze aanpak uitgebreid naar Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide. Op 27 mei 2021 ontving de gemeente het keurmerk Veilig Buitengebied van testinstituut Kiwa voor de uitbreiding van de samenwerking. 

(Boeren)bedrijven en bewoners in buitengebieden krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals inbraken en diefstal. Het buitengebied is bijvoorbeeld vaak in trek voor het dumpen van chemisch afval of het huisvesten van hennepkwekerijen in leegstaande schuren. 

Het keurmerk Veilig Buitengebied staat voor een structurele samenwerking tussen publieke en particuliere partijen in de aanpak van dit soort criminaliteit in het buitengebied. In de gemeente Gennep werken onder andere de gemeente, politie, brandweer, dorpsraden, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) samen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT