Afbeelding
Foto: Gemeente Mook-Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie

Mook | Energiecafé supporter Nationale Klimaatweek – Doe ook mee!
Van 28 oktober tot en met 5 november is de Nationale Klimaatweek. In die week laat het hele land zien wat er al gebeurt om slimmer energie op te wekken en meer klimaatbewust te leven en werken. We staan stil bij de klimaatdoelen en hoe we elkaar kunnen helpen om de volgende stap te zetten. Als we met z’n allen iets doen, verlagen we samen de CO2-uitstoot en zorgen we voor een betertoekomstbestendig klimaat.

Energiecafé = Klimaatsupporter
Gemeente Mook en Middelaar heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat we in de gemeente evenveel energie opwekken als verbruiken. Dit is een grote uitdaging die inzet vraagt van iedereen: Samen sterk voor duurzaaMM.

Of we nu grote of kleine stappen zetten, bij Energiecafé Mook en Middelaar zijn wij ervan overtuigd dat alle beetjes helpen en dat we ons daar samen sterk voor moeten maken. Daarom zijn wij supporter van de Klimaatweek en organiseren we tijdens de Nationale Klimaatweek een aantal leuke en interessante activiteiten, zoals een duurzame huizenroute en een boeiende presentatie over de winst van eenvoudige energiebesparingen. Doet u ook mee?

Programma Energiecafé
Zaterdag 30 oktober - Duurzame huizenroute
Bezoek een duurzaam huis in uw buurt en ontdek hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken. U kunt veel leren van dorpsgenoten die al stappen hebben gezet om hun huis te verduurzamen. Ieder op een eigen manier en met verschillende oplossingen. Zes bewoners stellen hun woning open en vertellen u graag hoe zij te werk zijn gegaan. Ga op pad, bezoek een huis, of volg de hele route.
Op www.energiecafemookenmiddelaar.nl vindt u alle huizen die u kunt bezoeken tijdens de duurzamehuizenroute.

Woensdag 3 november - De winst van eenvoudige energiebesparingen, presentatie door Rick van de Westelaken
Er zijn allerlei dingen die u kunt doen om energie te besparen: isoleren, het vervangen van enkel of dubbel glas, zonnepanelen aanschaffen of een warmtepomp. Maar ook eenvoudige en goedkope keuzes besparen energie en leveren winst op voor portemonnee en milieu. Rick van de Westelaken vertelt u tijdens zijn presentatie hoe hij energiebesparingen heeft doorgevoerd in zijn eigen woning: Wat werkt goed en wat is onzin? En hoe u daarmee voordeel kunt halen. Dit mag u niet missen! Rick is in het dagelijks leven werkzaam als ICT‘er. In zijn vrije tijd laat hij zich horen op het populaire YouTube-kanaal Ketel Klets, waar hij de kijkers op geheel eigen wijze bijpraat over energiezaken.

Datum: woensdag 3 november - Tijd: 20.00-22.00 uur - Locatie: ’t Môks Café - Groesbeekseweg 3 in Mook.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT