Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen

Zes meter hoge wal langs de Kampweg bij Maaspark Well

Openbare publicatie Hoog water - LOB - Dijken

Well | Tussen Aijen en Well wordt gewerkt aan het rivierverruimingsproject Maaspark Well. Er komt een dubbele hoogwatergeul en de voorhaven van het Leukermeer wordt uitgebreid. Kampergeul is in Maaspark Well bezig met de winning van zand en grind. Langs de weg tussen Aijen en Vakantiepark Leukermeer ligt al langer een tijdelijke zichtwal om de werkzaamheden aan het zicht te onttrekken. Deze zichtwal wordt nu doorgetrokken en zal achter het buurtschap De Kamp doorlopen richting de Voorhaven. Het gedeelte achter het buurtschap wordt zes meter hoog. Inmiddels is de noordelijke zichtwal tot aan de Halve Maanseweg verwijderd en zijn de werkzaamheden daar nagenoeg afgerond.


Geluidswal
De hogere zichtwal dient tevens als geluidswal. De wal zorgt ervoor dat de bewoners van De Kamp zo weinig mogelijk overlast ondervinden van de ontgrondingswerkzaamheden. Om stofoverlast te voorkomen wordt de wal ingezaaid met gras. Na de het werk in dit deel van het gebied wordt de grond van de wal gebruikt voor de herinrichting van het gebied. De totale werkzaamheden duren drie tot vier jaar.

Informatie
De aanleg van de geluidswal heeft Kampergeul eerder besproken met de bewoners van De Kamp. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met Kampergeul BV (0485) 51 25 00 of mail naar info@kampergeul.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT