De betrokken partijen ondertekenen de woningafspraken
De betrokken partijen ondertekenen de woningafspraken Foto: Gemeente Gennep

Prestatieafspraken met Destion en Huurdersraad

Openbare publicatie Politiek

Gennep | Het lokale woonbeleid wordt door de gemeente geregisseerd. Woningcorporatie Destion en de Huurdersraadspelen hierbij een belangrijk rol. Ieder jaar maken deze partijen prestatieafspraken. Begin dit jaar zijn er meerjarige prestatieafspraken ondertekend. Deze afspraken geven de koers aan die de gemeente de aankomende vijf jaar wil varen. Zo kunnen alle partijen samen werken aan goed, sociaal wonen in de gemeente Gennep.

Afspraken over diverse onderwerpen
De prestatieafspraken gaan bijvoorbeeld over de huisvesting van bepaalde doelgroepen, zoals vergunninghouders en woonwagenbewoners. Verder zijn er afspraken gemaakt over nieuwbouw en verkoop van huurwoningen en over betaalbaarheid en beschikbaarheid. Ook de kwaliteit en duurzaamheid van woningen, de leefbaarheid in de wijken en wonen en zorg zijn belangrijke onderwerpen.

Aansluiten bij de woningvraag
Destion blijft haar woningaanbod transformeren en waar mogelijk uitbreiden. Hierdoor sluiten ze zo goed mogelijk aan bij de woningvraag in Gennep. Ze bouwen bijvoorbeeld woningen die geschikt zijn voor ouderen (die zorg nodig hebben) en spelen in op de groeiende vraag naar woningen voor kleine huishoudens. De woningen van Destion worden ook steeds verder verduurzaamd. De komende jaren worden er bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst. Een derde speerpunt is dat Destion extra investeert in de leefbaarheid rondom de woningen. Dat komt het woongenot van haar huurders ten goede.

Meer informatie
De gemaakte afspraken sluiten aan bij de woonvisie van de gemeente. Wilt u de prestatieafspraken bekijken? Kijk op www.gennep.nl/prestatieafspraken.

Binnenkort worden ook weer prestatieafspraken met woningcorporatie Mooiland gemaakt.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT