Oud-topsporters Maurice Graef en Gert Jakobs vertelden leuke anekdotes
Oud-topsporters Maurice Graef en Gert Jakobs vertelden leuke anekdotes Foto: Gemeente Gennep

Geslaagde Avond van de Sport

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie Sport

Gennep | Op donderdag 23 juni 2022 vond in Zaal Pica Mare de Avond van de Sport plaats. Ruim 50 inwoners, vrijwilligers, verenigingsbestuurders en andere betrokkenen waren hierbij aanwezig. Samen is stilgestaan en gesproken over de toekomst van de sport in de gemeente Gennep.

Sportakkoord en Sportraad
De avond werd geopend en afgetrapt door de nieuwe wethouder sport, Janine van Hulsteijn. Hierna was het woord aan Rob van der Wijst, die de aanwezige gasten meenam in een korte terug- en vooruitblik van het sportstimuleringsprogramma Gennep Doet Mee en het Gennepse Sportakkoord. Vervolgens vertelde Richard Teunesen over het ontstaan, de rol en de doelen van de nieuw opgerichte Gennepse Sportraad.

Toekomst van de sport
Daarna gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over onderwerpen die van belang zijn voor de toekomst van de sport in de gemeente Gennep. De opgedane inzichten vormen het startpunt van het dit jaar te ontwikkelen sportbeleid van de gemeente Gennep.

Samenwerken als sleutel tot succes
De avond werd in stijl afgesloten door oud-topsporters Maurice Graef en Gert Jakobs. De rode draad in hun verhaal was ‘samenwerken is de sleutel tot succes’. Om dit te bereiken heb je iedereen binnen je team nodig, volgens oud profrenner Jakobs, ook wel de ‘meesterknecht’ genoemd. Na een ludieke voorstelling met veel mooie anekdotes hebben de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje de avond afgesloten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT