De eerste diploma's werden onlangs uitgereikt
De eerste diploma's werden onlangs uitgereikt Foto: Gemeente Gennep

Diploma voor eerste WoonHulp-studenten

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie Ondernemers

Gennep | In januari 2022 is het WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep gestart. Een initiatief dat deelnemers meteen afstand tot de arbeidsmarkt activeert, opleidt en begeleidt naar een ondersteunende baan in de zorg. De eerste deelnemers ontvingen op maandag 10 juli hun diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst in de ontmoetingsruimte BijVijf. 

Vanaf het moment dat de deelnemers starten met hun opleiding, lopen zij stage bij zorgorganisaties in Gennep en bieden ze ondersteuning aan kwetsbare wijkbewoners. De eerste twee gediplomeerden zijn inmiddels zeker van een baan, waarmee zij (grotendeels) in hun eigen inkomen kunnen voorzien. In de loop van dit jaar zullen naar verwachting nog meer deelnemers hun diploma behalen.

Behoefte aan ondersteuning of interesse in de opleiding?
WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep werkt vanuit de Ontmoetingsruimte BijVijf aan de Houthakkersgroes 5 in Gennep. Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp goed kan gebruiken? Neem dan contact op met Nicole Derks van het WoonHulp WijkLeerbedrijf via 06-4406 1872 of per e-mail gennep@wijkleerbedrijf.nl.

Kijk voor meer informatie op www.calibrisadvies.nl/woonhulpwijkleerbedrijfgennep

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT