Danny Lauf in actie op de zware baan in Gersloot.
Danny Lauf in actie op de zware baan in Gersloot. Foto: Lauf Racing

Danny Lauf wordt vijfde na een slechte start

Sport Sport

Siebengewald | Lauf Racing Team kijkt met gemengde gevoelens terug op de Eurol NK Autocross in Gersloot van zaterdag 28 augustus. In de drie manches voorafgaand aan de finale werden wisselende resultaten geboekt waardoor een topklassering er deze keer niet in zat. Toch werd er in de finale een mooie vijfde plaats behaald en het team maakt zich nu op voor het afsluitende weekend in Rosmalen op 11 en 12 september.

Het waren bijzonder natte en zware omstandigheden op het circuit van Gersloot. Tijdens de eerste manche moest Danny van de derde rij komen. Hij kwam erg mooi naar voren maar door de gladde ondergrond belandde hij met zijn neus in de greppel. Gelukkig kon hij zonder schade zijn weg vervolgen maar een goed resultaat bleef uit. De tweede manche mocht Danny op een eerste startplek starten. Hierbij was hij goed weg en kwam als eerste over de finish. De derde manche behaalde Lauf Racing een mooie derde plek waardoor Danny in de finale mocht starten vanaf plek vijf op de eerste rij.

In die finale kende Danny een matige start waardoor hij terugviel naar de achtste plaats maar door een goede race te rijden werd hij toch nog als vijfde afgevlagd. “We gaan ons nu opmaken voor het afsluitende weekend in Rosmalen waar de beslissing gaat vallen voor het Nederlands kampioenschap. Het zal een spannende strijd worden en alles is nog mogelijk”, aldus Lauf Racing Team.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT