Afbeelding

Montagnards blijft koploper vierde klasse

Nieuw Bergen | Montagnards speelde zondag 10 oktober een thuiswedstrijd tegen SV Merselo. Na de mooie overwinning in de derby tegen EWC, was het weer terug op aarde keren en er direct staan. En dat viel ook dit keer weer tegen.....de start van de wedstrijd was wederom matig en Merselo maakte het de thuisclub met opportunistisch voetbal erg lastig. (Door Bart van Roosmalen)

Het was dan ook niet geheel onterecht toen na een klein halfuur Merselo op 0-1 kwam. Daar had Montagnards tot die tijd nog bitter weinig tegenover gezet. Tot de rust bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde en daarmee gingen de Bergenaren met een achterstand de rust in.

Na rust werd het gelijk anders aangepakt en werden de eerste duels wel direct gewonnen en dat leidde al binnen een minuut tot een goed doelpunt van Delano Rovers. Gelukkig zakte Montagnards daarna niet terug, bleef de bovenliggende partij en werden er wél kansen gecreëerd. Met name Mohamed Rhamaid speelde een puike tweede helft en hij was zijn tegenstander vele malen te snel af. Na 70 minuten werd een corner van Tim Van de Venn goed binnen gekopt door Bram van Roosmalen, 2-1. Direct daarna liet Mohamed Rhamaid zijn tegenstander weer achter zich en rondde zelf vakkundig af. Vanaf 15 meter schoot hij hard in de kruising en zette de 3-1 op het bord. Merselo zocht daarna de aanval en joeg alle ballen blind naar voren. Met veel duelkracht aan de zijde van Merselo werd de thuisploeg toch weer terug gedrongen en in de 85e minuut leidde dit tot 3-2. Hierna werden er geen kansen meer genoteerd en daarmee blijft Montagnards leider op de ranglijst met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Aanstaande zondag is er voor Montagnards geen speelronde. De club wilde nog wel haar supporters aanspreken die op “de berg” het team toejuichen. “Erg positief en heel blij zijn we met deze aanmoedigingen maar laat alsjeblief het schelden en beledigen van spelers en scheidsrechter achterwege, want dat hoort niet bij een club als Montagnards. Sportiviteit en respect is waar wij voor staan, zeker ook voor de tegenstander en scheidsrechter.”