Afbeelding

Montagnards wint van hekkensluiter

Nieuw Bergen | Op een zonnig sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen heeft Montagnards met 4-3 gewonnen van hekkensluiter Toxandria uit Rijkevoort. Door deze overwinning klimt Montagnards naar de zevende plek op de ranglijst.

Het begin van de wedstrijd was prima voor de thuisploeg. Met verzorgd voetbal werden de gasten uit Rijkevoort direct onder druk gezet en met name over de linkerkant, met Wouter van de Ven en Jesse Jaspers wist Montagnards veelvuldig gevaar te stichten. Maar de keeper van Toxandria kon met goede reddingen zijn doel schoon houden. Halverwege kwamen de bezoekers op voorsprong toen in de opbouw de bal werd verspeeld en dit razendsnel door Toxandria werd omgezet in de 0-1. Gelukkig raakte Montagnards niet van slag het werd dan ook al snel weer gelijk. Jesse Jaspers zette goed door en kon van dichtbij de 1-1 binnen tikken. Kort daarna had een prachtige halve omhaal van Willem van der Maazen meer verdiend maar zijn afstelling stond net iets te hoog. Toch kwam nog voor voor rust de verdiende voorsprong en was het Dick Kleeven die de 2-1 maakte.

Na rust zakte het peil naar een bedenkelijk niveau en was eigenlijk het aankijken niet meer waard. De enige die nog voor spektakel zorgde was Mohamed Rhamaid. Met zijn snelle rushes was hij niet te houden, maar uit de diverse kansen werd niet gescoord. Wel was het na een prima voorzet van Tom Jennissen wel raak, want wederom Dick Kleeven wist met zijn hoofd goed de 3-1 binnen te knikken. Dick had kort daarna zijn hattrick moeten voltooien maar de Rijkevoortse keeper redde uitstekend. In de 78e minuut werd het toch nog 4-1, uit een prima corner van Tim van de Venn wist Bram van Roosmalen raak te koppen. Hierna geloofde men het wel en kon Toxandria zelfs nog tweemaal tegen scoren, eindstand 4-3.