Afbeelding

Montagnards ontglipt de zege in blessuretijd

Merselo | In de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren de mannen van Montagnards nog niet bij de les, anderzijds mag je ook wel zeggen dat het sterke minuten waren van een ontketend Merselo. Verder dan een schot op de paal en een redding van Martijn van Ginkel0=AZXNTvJg9cCpfMBZjxjjnshb_i9THBQiaWDhw6Z0fEqNZBcT6YSW6PmfcwlxKAvEh3K4_XXANaNU8NNemWIY4iska5YJ04HhPO-369sH0sbSlNOk73AA1EgLCs7C0TzoWzw&__tn__=-]K-R" tabindex="0" target="_blank"> kwam Merselo niet. Langzaam maar zeker werden de bezoekers gelijkwaardig en golfde het spel op en neer. Halverwege de eerste helft kwam Montagnards op voorsprong toen een goede vrije trap van Bart Buddiger0=AZXNTvJg9cCpfMBZjxjjnshb_i9THBQiaWDhw6Z0fEqNZBcT6YSW6PmfcwlxKAvEh3K4_XXANaNU8NNemWIY4iska5YJ04HhPO-369sH0sbSlNOk73AA1EgLCs7C0TzoWzw&__tn__=-]K-R" tabindex="0" target="_blank"> door Dick Kleeven uitstekend werd binnen gekopt. Deze voorsprong werkte als een rode lap op de toch al zeer gemotiveerde ploeg van Merselo. De laatste man van Merselo ging veelvuldig over de schreef en het was een wonder dat hij slechts een gele kaart kreeg. (Door Bart van Roosmalen)

In de tweede helft mocht hij alsnog met rood vertrekken waarna hij zich naast het het veld maar bleef misdragen. In het resterende deel van de eerste helft bleef Montagnards gevaarlijk met vooral een sterk spelende Willem van der Maazen en Mohamed Rhamaid. De uitblinkers stonden vandaag echter in de verdediging, en Sem Bongartz en Rick Ebus waren een rots in de branding en wonnen ieder duel waardoor Merselo geen kansen kon creëren. Met een ruststand van 0-1 werd de thee opgezocht.

Na rust bleef Montagnards grotendeels de betere ploeg en de 0-2 kon dan ook niet uitblijven. Het was Willem van der Maazen die zijn snelheid benutte en zijn kans goed afmaakte. In de 80e minuut kwam Merselo totaal onverwacht op 1-2 en werd het billen knijpen. De net ingevallen Jelle van Bracht zette goed door en kon alleen op weg naar de keeper maar met een ongelukkige botsing met de keeper moest Jelle met een diepe vleeswond naar het ziekenhuis worden gebracht. Het zeer onsportieve publiek van Merselo, onder leiding van een trainer die een schande is voor het trainerskorps (zelden een trainer meegemaakt die de tegenstander en de scheidsrechter veelvuldig staat uit te schelden en zijn spelers oproept tot onsportief spel), vonden het zelfs nodig om te roepen dat het aanstellerij was en men Jelle maar moest laten liggen. Maar goed, ook daarmee werd goed omgegaan door de spelers en derhalve was het ook erg zuur toen Merselo diep in blessuretijd nog de 2-2 op het bord wisten te zetten.