Afbeelding

Laatste speelronde, EWC ‘46 nacompetitie

Ottersum | Op tweede pinksterdag werd de laatste competitieronde afgewerkt voor het amateurvoetbal in de Maasduinen. Dat Constantia uit Wanroij kampioen zou worden stond reeds vast, maar voor de nacompetitie waren er nog enkele kandidaten die daarvoor in aanmerking konden komen.

Voor Achates uit Ottersum was die nacompetitie al zeker, ondanks de bar slechte reeks van afgelopen weken. Zo ook op maandag 6 juni toen Montagnards uit Bergen op bezoek kwam op sportpark De Niersvallei. De Bergenaren begonnen voortvarend aan het duel met een snel doelpunt door Jesse Jaspers. Na ruim een kwartier maakte Sjoerd Verwaaij de gelijkmaker, maar nog in de eerste helft was het wederom Jaspers die de 1-2 aantekende. Na de rust liep Montagnards uit naar een verdiende 1-4 zege door goals van Dick Kleeven en Willem van der Maazen.

Hekkensluiter Toxandria kreeg EWC ‘46 op bezoek en dat werd een waar doelpuntenfestijn voor de Wellenaren. Met een 1-7 zege op zak plaatste EWC zich alsnog voor de nacompetitie. Halverwege hadden de gasten al een voorsprong van 0-5 door doelpunten van Joey Fila, Daniel Salins (2x), Koen Stevens en Mimoun Akrom. In de tweede helft werd er nog gescoord door wederom Koen Stevens en Daniel Salins, die daarmee zijn hattrick voltooide.

Stormvogels ‘28 won bij De Zwaluw in Oeffelt met 1-4 en revancheerde zich daarmee voor de blamage van vorige week, toe er thuis met 2-3 werd verloren van hekkensluiter Toxandria. Doelpunten waren er van Kevin Peters (2x), Thomas Creemers en Tijn Trum.