Afbeelding
Foto: Chris Smits

Uitkomst enquête fusie voetbalclubs HRC, Stormvogels en Montagnards

Sport Sport

Nieuw Bergen | Begin oktober is er bij de voetbalverenigingen HRC ‘27, Stormvogels ‘28 en Montagnards een enquête gehouden om te peilen hoe er gedacht werd over een mogelijke fusie van de clubs bij de senioren. Het samenwerkingsverband onder de naam ‘Maasduinen ST’ tussen de voetbalclubs uit Afferden, Bergen en Siebengewald met betrekking tot de jeugdelftallen, het damesvoetbal en het 35+ team blijkt succesvol te verlopen. Mede daarom vond men de tijd rijp om te onderzoeken of een dergelijke fusie ook mogelijk zou zijn voor de senioren. 

Vanuit de verschillende verenigingen was de respons redelijk vergelijkbaar. Het grootste deel van de inzendingen bleek van mening dat een fusie wenselijk en zelfs onvermijdelijk is voor een gezonde toekomst en het voortbestaan van het voetbal in de Maasduinen.

In totaal waren er 361 formulieren ingevuld, waarbij vooral de actieve voetballers, met name in de leeftijdscategorie 21 tot 40 jaar, hun stem hebben laten horen. Ruim 80 procent was positief over een uitbreiding van de bestaande samenwerking, om zo ook de senioren onder de vlag van SV Maasduinen aan te laten treden.

Een uitbreiding van de samenwerking is dus wenselijk om door te zetten, maar hoe snel dit zou moeten gebeuren is aan de hand van de onderzoeksresultaten moeilijk te bepalen, omdat de ideeën over welke termijn, redelijk dicht bij elkaar lagen. Toch was er een lichte voorkeur om op korte termijn tot een samenwerking te komen. Mede daarom is de samenwerkingscommissie druk doende een plan voor te bereiden en dit volgende week als toekomstbeeld te gaan presenteren. 

Lees hier het hele rapport: 
Resultaten peiling - Uitbreiding samenwerking Maasduinen naar senioren 

Vervolg
Per vereniging zal een afvaardiging van de samenwerkingsgroep een presentatie geven over de resultaten van de peiling, waarna men hierover met elkaar in gesprek kan gaan. De presentatie wordt afgesloten met een toekomstbeeld. Op maandag 14 november zal deze om 20.00 uur plaatsvinden bij Stormvogels in Siebengewald en dinsdag 15 november om 21.30 uur bij Montagnards in Nieuw Bergen. De presentatie in Afferden bij HRC ‘27 is op donderdag 17 november, na de training.

Positieve uitkomst voor mogelijke samenwerking

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT