Er werden mooie partijen uitgevochten in Deventer
Er werden mooie partijen uitgevochten in Deventer Foto: Judo Ryu Maasduinen

Geen medailles maar tevreden judoka

Sport Sport

Deventer | Op zondag 20 november werden er judopartijen afgewerkt in het kader van Teamcup Deventer en de combinatieteams van Judo Ryu Maasduinen en Budoschool Gennep waren hierbij vertegenwoordigd.

In de ochtend waren de heren -15 jaar aan de beurt. Sjoerd van Dijk nam deel samen met Adam Zegers, Bram Opland, Ryan Verhoeven en Stan van Rossum van Budoschool Gennep. Ondanks dat er twee gewichtsklassen niet konden worden ingevuld wisten de mannen de eerste partij te winnen. In de volgende wedstrijden waren er individueel verschillende mooie scores en winstpartijen, maar als team geen overwinningen meer. Helaas brak Sjoerd in de laatste wedstrijd zijn pols.

In de middag was het de beurt aan de heren senioren. Ahmed Saeed en Tycho Dams van Judoschool Theunissen uit Heumen vulden de twee lichtste gewichtsklassen in. Fabian Elbers, Max Jetten, Remco Klabbers, Thomas Jaspers, Jules de Wit en Roy Timmers maakten het team compleet. Een wedstrijd werd verloren met 5-2, een wedstrijd werd met maar liefst 7-0 gewonnen en drie keer werd er nipt verloren met 4-3. De mannen waren drie keer erg dichtbij de overwinning, maar het geluk was niet geheel aan hun zijde.

“Erg leuk om weer een teamtoernooi te draaien”, zo was de algemene stemming. “Ook mooi dat Roy Timmers na 10 jaar afwezigheid op de judomat zijn rentree heeft gemaakt en zelfs twee partijen op ippon wist te winnen.”