Burgemeester Pelzer, voorzitter Rob Arts en wethouder Claudia Ponjee
Burgemeester Pelzer, voorzitter Rob Arts en wethouder Claudia Ponjee Foto: Frans Thonen

Alverman moet Afferden weer verbinden

Video Kunst & cultuur Maatschappelijke discussie Recreatie & Toerisme VIDEO

Afferden | Afgelopen vrijdag 1 juli is onder grote belangstelling Alverman 2.0 geopend. Dit nieuwe sportief en sociaal cultureel centrum van Afferden is de locatie waar mensen en verenigingen samenkomen en nieuwe verbindingen, ideeën en en inzichten geboren worden. Volgens burgemeester Manon Pelzer, Alvermanvoorzitter Rob Arts en pastoor Rick Blom een plek die een onmisbare schakel vormt in de Offerse samenleving. Niet alleen nu maar zeker ook in de toekomst. (Door Frans Thonen)

Tijdens een overvol programma knipten burgemeester Manon Pelzer en wethouder Claudia Ponjee het lintje door van de nieuwe zaal. Tevens werd als hommage aan de op 14 januari 2020 overleden oud voorzitter van de Alverman Nic Salden op het Alvermanterrein een pad naar hem vernoemd. De onthulling werd verricht door familielid Luka van den Tweel in bijzijn van Bep Salden en rest van de familie Salden.


Na deze emotionele onthulling was het moment aangebroken dat plaatselijk kunstenaar Harm van der Zeeuw in de hal van de entree naar de nieuwe zaal zijn kunstwerk mocht presenteren. Nadat burgemeester Pelzer en wethouder Claudia Ponjee het doek hadden weggetrokken, vertelde Van der Zeeuw in een gloedvol betoog hoe hij met behulp van de twee laatste stenen van Iedershuus er in geslaagd is ‘de ziel van Iedershuus’ vast te leggen.

Aansluitend zette het Alvermanbestuur tijdens de receptie Anneke Heijligers en Jan Buddiger als oud bestuursleden van het voormalige Iedershuus nog even in de bloemetjes. Met de komst van de nonnekes van Nuance en pastoor Rick Blom kon de receptie zegenrijk worden afgesloten. De pastoor zegende met assistentie van de vier nonnekes met gewijd water niet alleen de zaal maar ook het kunstwerk en het podium. Dat beloofde meteen een zegenrijke start van de jaren 60/70 band de Emulegro’s. Ter afsluiting van de eerste dag van het openingsweekend gaf deze band een kristalhelder optreden waaruit bleek dat de akoestiek van de nieuwe zaal prima in orde is.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat alle vrijwilligers die iets voor de Alverman hebben betekend en nog betekenen, op grote waardering van het Alvermanbestuur konden rekenen. Die waardering werd tijdens de opening symbolisch uitgedrukt in de vorm van een bos bloemen voor vrijwilliger Harrie Honig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!