Afbeelding
Foto: Simone en Radboud

Schlagerfestival in het Gocher Stadspark.

Video Hobby & vrijetijd VIDEO

Op een zeer zonnige en super warme dag, met in de namiddag nog een temperatuur van maar liefst 32 graden, is het Slagerfestival al in volle gang in het mooie, ook in de zomer, prachtig groene en gevarieerde stadspark.

De sfeer zit er al goed in en de meeste schlagerzanger liefhebbers hebben een schaduwrijke plek opgezocht om te genieten van deze traditionele Duitse muziek. 

De zonliefhebbers hebben een kleedje uitgespreid in het gras en genieten daar ook volop, terwijl de kinderen naar hartelust op het (enigszins gele en een beetje verdroogde gras) kunnen spelen. Voor de ouders een uitgelezen gelegenheid om naar de muziek te luisteren, mee te zingen en te klappen, terwijl hun kinderen dat op hun eigen manier doen met ballonnen en spelletjes.

Het was geen topdrukte, maar dat mocht de pret en gezelligheid niet drukken. Dat neemt niet weg dat er eigenlijk nog heel veel plek was voor nog veel meer Schlagergangers, maar tja, zomervakantie hè, dus veel ‘Deutsche Leute’ zaten, net als elders in Europa en omstreken, badend in het zweet hun vakantie door te brengen. Was maar thuis gebleven in Goch, daar was het ook volop genieten, zoals bijvoorbeeld een leuke en frisse tocht per kano of in een rubberboot op de Niers. Boten genoeg om te gaan genieten, getuige de grote hoeveelheid die alweer teruggekeerd waren.  


En wat te denken van het traditionele Duitse ‘Bier und Wurst: er was héél véél lekker ijskoud koud bier met, hoe kan het ook anders, braadworst tussen een super knapperig broodje. Man, man, dat was pas echt genieten op deze prachtige zomerse dag.

Trouwens, de meisjes genoten met z’n tienen ook volop van hun vrijgezellenfeestje in een door hun prachtige benen aangedreven treintje en een fluitje in de mond en heftig zwaaiend, om alle aandacht van de festivalgangers te trekken.

Conclusie: zorg dat je er bij bent bij het volgende festival en geniet van de gezelligheid, de drank en het eten. 

Foto, tekst en video: Simone & Radboud

Afbeelding
Afbeelding
!