Afbeelding
Foto: Gemeente Gennep

Wateroverlast op sportpark De Heijkuul

Openbare publicatie Hoog water - LOB - Dijken Maatschappelijke discussie Politiek

Gennep | Voetbalvereniging SV Vitesse ’08 en schietsportvereniging SV Gennep kampen met wateroverlast. Door overvloedige regenval is het trainingsveld van de voetbalvereniging onbespeelbaar. Er wordt nu getraind op wedstrijdvelden, waardoor de kans op schade aan die velden toeneemt. Bij SV Gennep komt het water op diverse plekken het clubgebouw binnen, wat problemen geeft bij het uitoefenen van de schietsport.

De hoge grondwaterstand veroorzaakt kwelwater in de kelders, waardoor schade ontstaat aan allerlei materialen van beide verenigingen. Door de klimaatverandering is de verwachting dat wateroverlast vaker zal voorkomen als er geen maatregelen worden getroffen. 

Wethouder Janine van Hulsteijn: “Die maatregelen zijn echter niet eenvoudig, omdat het om een lager gelegen gebied gaat. Het heet niet voor niets De Heijkuul, het ligt in een kuil. We zijn met de verenigingen in overleg om te kijken naar oplossingen. We hebben daarbij ook te maken met de geldende regels van het grondwaterbeleid. Het is duidelijk dat de nood hoog is. Los van de materiele schade aan velden en gebouwen, is het ontzettend vervelend voor alle leden. En niet in de minste plaats voor de vele vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken om de wateroverlast tegen te gaan.”

Roger Geutjes en Andre van Gellecom, de voorzitters van Vitesse ’08 en SV Gennep zeggen dat er alles aan wordt gedaan om iedereen te kunnen laten sporten. “Samen met de gemeente zijn we op een prettige en constructieve manier in overleg om oplossingen te bedenken voor de toekomst. Dat is niet eenvoudig, maar we hebben vertrouwen in ieders inzet.”  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT