Ook vorig jaar werd er flink wat afval opgeruimd
Ook vorig jaar werd er flink wat afval opgeruimd Foto: Frans Thonen

Maas Cleanup: Vrijwilligers schonen Maasoevers op

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie Natuur

Gemeente Bergen | Ook dit jaar worden de Maasoevers weer opgeschoond. In maart en april gaan 13 verenigingen uit de gemeente Bergen hiermee aan de slag. Inmiddels hebben de eerste vrijwilligers al een deel van de Maasoevers opgeruimd.

Van land naar zee
De Maas zit vol met allerlei rommel: plastic in alle soorten en maten afkomstig van onverschillige recreanten, burgers, schepen of industrie. Het is allemaal op weg naar de Noordzee om daar voor eeuwig plastic soep te worden. Vanuit diverse organisaties wordt in het samenwerkingsverband MaasCleanup samengewerkt om dit te voorkomen.

Opruimen
Het is belangrijk dat afval dat nu in het water drijft of op de oevers van de Maas terecht komt, wordt opgeruimd. Elk stuk plastic dat we nu nog kunnen zien en oppakken, vervalt door verwering uit elkaa rin kleine, niet meer op te ruimen plastics en uiteindelijk in microplastics of nog kleiner. Plastic vergaat nooit uit zichzelf! Sinds enkele jaren wordt op grote schaal samengewerkt om de oevers van de rivieren in Nederland maar ook in België en Duitsland schoon te krijgen.

Meer informatie leest u op de website www.maascleanup.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT