Mathieu Simons omringd door zijn naasten was blij verrast
Mathieu Simons omringd door zijn naasten was blij verrast Foto: Cas Voermans

Zes lintjes in de gemeente Gennep

Openbare publicatie Familieberichten Maatschappelijke discussie

Gennep | Zes inwoners uit gemeente Gennep werden op woensdag 26 april verrast door burgemeester Hans Teunissen. Hij bezocht ze thuis met taart om ze persoonlijk te feliciteren met hun Koninklijke Onderscheiding. Voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Bekijk hieronder de zes decorandi van vandaag.


Mathieu Simons omringd door zijn naasten was blij verrast

De heer Mathieu Simons uit Gennep
In 1974 heeft Mathieu Simons mede basketbalvereniging Gennep Cougars opgericht. Tot aan 1984 was hij hier ook vrijwilliger. Tussen 1992 en 2000 was hij bestuurslid van het Hezelandcollege in Gennep, het huidige Elzendaalcollege. Vanaf 1994 is hij vrijwilliger bij de Harmonie Unitas et Fidelitas te Gennep. Hij fungeert hier onder andere als orkestleider van het “groot orkest” en neemt de taken van de dirigent over bij diens afwezigheid. Hij was op 1 januari van dit jaar al 60 jaar lid van deze harmonie en onderscheiden met de speld van Limburgse Bond Muziekverenigingen. Sinds 2005 is hij penningmeester bij Stichting Revue Gennep.


Tezamen met zijn familie ontving Henk Vervoort zijn Koninklijke Onderscheiding

De heer Henk Vervoort uit Milsbeek
Vanaf 1982 is Henk Vervoort in verschillende functies vrijwilliger bij muziekvereniging Crescendo in Milsbeek. Ook was hij secretaris van de hofkapel Suukerruuve. Tussen 1979 en 2006 was hij actief bij Tamboerkorps Crescendo Milsbeek. Vanaf 1989 is hij vrijwilliger bij de Schutterij De Milsbeek. Ook was hij tussen 1995 en 2000 actief bij Buurtvereniging De Waldkanters in Milsbeek. Sinds 2005 is hij vrijwilliger bij de Stichting Cultuurbehoud Milsbeek. Tussen 2007 en 2017 verzorgde hij bij de Rooms-Katholieke parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in Milsbeek de kascontroles en gaf het bestuur financieel advies. Vanaf 2010 is hij actief als vrijwilliger bij de Dorpsraad Samen Leven in Milsbeek. Vanaf 2011 is hij betrokken bij het 4 mei Comité Milsbeek. Sinds 2011 is hij vrijwilliger bij de omnisportvereniging SV Milsbeek. In 2013 richtte hij mede de Stichting Muziekopleiding Gennep op. Tussen 2019 en 2020 was hij vrijwilliger bij de seniorencarnavalsvereniging Gries en Nie Wies te Milsbeek.


Ook Marcel van Schijndel kreeg een welverdiend lintje 

De heer Marcel van Schijndel uit Gennep
Van 1990 tot 2015 was Marcel van Schijndel bestuurslid van en vrijwilliger bij de Stichting Jong Nederland. Deze stichting organiseert jeugdactiviteiten in de regio. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het onderhoud van het clubgebouw en bouwde hij mee aan een nieuw clubhuis. Vanaf 1995 is hij vrijwilliger bij de Génnepse Vastelaovendclup ‘t Bombakkes in Gennep. Hij is hier raadslid en organiseert mede vele activiteiten. Vanaf 2001 is hij slachtoffer bij de oefeningen en wedstrijden van de brandweer te Gennep. En hij vertolkt sinds de jaren tachtig de rol van (Hoofd)Piet bij de Sinterklaasintocht in Gennep en doet dit ook bij diverse bedrijfs-, scholen- en huisbezoeken.


Omringd door haar familie werd Riet Graat verrast met een lintje

Mevrouw Riet Graat-Janssen uit Gennep
Riet Graat-Janssen is al ruim 23 jaar vrijwilliger bij de Rooms Katholieke parochie Sint Martinus te Gennep. Ze coördineert hier onder andere de bezorging van het parochieblad en organiseert mede de jaarlijkse deelname aan de Open Monumentendag. Sinds 1990 is ze mantelzorger en ondersteuner van een eenzame oudere man met een verstandelijke beperking, in zorginstelling Dichterbij. Vanaf 2001 is ze vrijwilliger bij de Buurtvereniging Loodsstraat in Gennep. Bij de Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Noordelijk Noord Limburg is ze vanaf 2010 actief. Ze waakt regelmatig ‘s nachts en soms overdag bij terminaal zieken. Sinds 2011 is ze vrijwilliger bij de BiblioBus in Gennep.


Een blij verraste Petra omringd door haar familie

Mevrouw Petra Janssen-Willems uit Milsbeek
Vanaf 1988 is mevrouw Petra Janssen-Willems vrijwilliger en tot 2020 ziekenverzorger bij De Zonnebloem. Zeker tweewekelijks bezoekt ze iedere gast. Ze helpt onder andere bij de jaarlijkse lotenverkoop van de Zonnebloem. Vanaf 2014 is ze ook vrijwilliger bij activiteiten voor (ernstig) zieke mensen in Milsbeek. Ieder jaar organiseren diverse instanties activiteiten voor de zieken in Milsbeek die niet tot de Zonnebloem behoren. Zij draagt de personen aan die extra aandacht nodig hebben. Sinds 2017 is ze bestuurslid van De Zonnebloem, Hoofd bezoekwerk. Naast het bijwonen van vergaderingen, houdt ze intakegesprekken met nieuwe gasten en vrijwilligers. Ze werkt vrijwilligers in, koppelt nieuwe gasten aan vrijwilligers en is vertrouwenspersoon.


Bertruke Wein-Felling met haar partner op de foto

Mevrouw Bertruke Wein-Felling uit Milsbeek
Vanaf 1984 was Bertruke Wein-Felling vrijwilliger bij de Rooms Katholieke parochie Milsbeek. In 1994 richtte ze mede de zanggroep La Quatri te Nijmegen op en is daar nog steeds actief. Tussen 1998 en 2005 was ze bestuurslid van het CDA, afdeling Gennep. Ze was 25 jaar lang lid van het CDA in Gennep. In verschillende functies was ze tussen 1999 en 2011 actief in de raad van commissarissen en raad van toezicht bij de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen. Tussen 2005 en 2012 deed ze vrijwilligerswerk op basisschool de Drie Vijvers in Milsbeek. Vanaf 2011 is ze bestuurslid van het 4 mei Comité in Gennep. Door haar inzet worden ook de Duitse buurgemeenten betrokken bij de herdenking. Ze is sinds 2012 betrokken bij Stichting Lijn 83 Primair Onderwijs in Gennep, Bergen en Mook en Middelaar. Ze was tussen 2014 en 2019 actief als vrijwilliger bij de Harmonie Erica te Mook.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT