Goud voor Raymund Swertz, zilver voor Michel van Silfhout, brons voor Gert-Jan Veldhuizen
Goud voor Raymund Swertz, zilver voor Michel van Silfhout, brons voor Gert-Jan Veldhuizen Foto: Henry Thijssen

Fenomenale Swertz weer Nederlands kampioen

Sport Sport

Rosmalen | Afgelopen weekend van 22 tot en met 24 maart werd het NK Ankerkader 71/2  in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld. Op vrijdag en zaterdag plaatsten zich de vijf beste spelers voor de finaledag. Op deze zondag werd het veld aangevuld met de geplaatste spelers Raymund Swertz, Micha van Bochem en Michel van Silfhout, waarmee meteen de vier favorieten voor de titel werden genoemd. (Bron KNBB)

De strijd werd in twee finalepoules met ieder vier biljarters afgewerkt. Dat Raymund Swertz uit Afferden meedeed ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn poule won hij al zijn drie partijen met 600 caramboles totaal in slechts zes beurten, kortom een geweldig moyenne van 100.

De finalepartij was al met al een droomfinale tussen klassiek fenomeen Raymund Swertz en veelwinnaar Michel van Silfhout. Na een relatief gelijkopgaand begin werd deze uiteindelijk met 200-135 in 8 beurten gewonnen door Swertz, die het aanwezige publiek op deze dag had laten genieten van verbluffend spel, en die het toernooi eindigde met 57 moyenne.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT